Av DAG HÅKON HELLEVIK

Nettstedet Soccerbase oppgir at han debuterte for nordirske Linfield med å score i alle sine fire første ligakamper, den første av disse i desember 2015. Ett og et halvt år senere kom han til W12 hvor han ligadebuterte med scoring mot Cardiff første nyttårsdag. Til slutt kom landskampen 24. mars. Alle de tre scoringene ble dessuten avgjørende for kamputfallet, for i alle de tre tilfellene vant laget hans 2-1!

Lista over QPR-spillere som har notert mål i sin første landskamp ser dere nedenfor.  Den er ikke veldig lang, og de to første var Paul McGee og Les Ferdinand.

McGee var en «journeyman» av beste skuffe. Han byttet klubb 34 ganger på 24 år og fikk de første av sine 15 kamper for Irland etter overgangen til QPR. Han scoret 8 QPR-mål på 44 kamper fra 1977 til 1979, og 4 mål på 15 landskamper fra 1978 til 1980. De fleste av McGees klubber var irske, men han spilte også engelsk ligafotball for Burnley og Preston. Han kom til QPR fra irske Sligo Rovers, en klubb han var innom i ikke mindre enn 6 perioder!

Les Ferdinands totale karriere varte ikke like lenge (bare nesten), men han satte til gjengjeld betydelig større spor etter seg i W12. Hans første mål for England kom i en VM-kvalifiseringskamp mot San Marino på Wembley. Dette var kvalifiseringen foran USA-VM, hvor England ble slått ut av Norge.

Hva angår Paul Smyth begynner han å nærme seg medlemsskap i en meget eksklusiv klubb. Legenden Jimmy Greaves scoret i sin A-debut for både Chelsea, Milan, Tottenham, West Ham og England. Det er en rekord Smyht selvfølgelig ikke kommer til å slå, ettersom han kommer til å spille hele sin profesjonelle karriere for QPR.

 

QPR-spillere som har scoret i sin første A-landskamp

Paul McGee - Irland

5 april 1978, Irland - Tyrkia 4-2,

Les Ferdinand - England

17. februar 1993, England - San Marino 6-0

Paul Smyth - Nord Irland

24. mars 2018, Nord Irland - Sør Korea 2-1

I en artikkel tilknyttet Paul Smyths Nord Irland-debut har QPRs offisielle nettside listet opp ytterligere tre QPR-spillere som har scoret i sin første landskamp. Da handler det imidlertid om de respektive spillernes første landskamp som QPR-spiller, de hadde alle spilt landskamper tidligere som representanter for andre klubber.

Don Givens - Irland

15. november 1972, Irland - Frankrike 2-1

Colin Clarke - Nord Irland

26. april 1989, Malta - Nord Irland 0-2

Gregory Goodridge - Barbados

19. mai 1996, Barbados - Dominica 1-0