Av STEINAR SÆTHER

Ett eneste angrep av god kvalitet var det Newcastle presterte sist helg, og det var alt de trengte for å vinne 1-0 mot et angrepsmessig dødt QPR. Vi sto flott i mot hjemover og den U`en jeg forespeila så ganske sikker ut, men den seine skåringa var vi aldri i nærheten av å ta igjen. Borte ille, hjemme best!

I lys av overnevnte skal vi forvente at hjemmefordelen med de beste supporterne i PL, et fullsatt Loftus Road, vil drive gutta våre framover til seier. Reveflokken fra Leicester har et lite grep på oss i de seinere år, de slo oss to ganger i championship i fjor, og det står 3-1-2 fordel bortelaget på de seks siste i vest-London. Så, ja, forbedring forventes!

De tre som innehar nedrykksplassene er de samme som rykka opp etter forrige sesong. Øverst av oss ligger lørdagens motstander med 10 poeng, Burnley også med 10 er i midten og vi har kun 8 nederst. Leicester sitt høydepunkt så langt er 5-3 over et haltende Man Utd hjemme. Dette skjedde 21. september, og uka før slo de Stoke 1-0. Før og etter disse trepoengerne har de prestert 0-4-6. Nå har de fem på rad uten skåringer, fire av dem tap, den siste forrige helg endte 0-0 mot Sunderland på King Power Stadium. Det fikk manager Nigel Pearson til å blusse i kjakene; vi er på vei framover igjen, påsto han. Det skal lite til for å glede en pressa manager, tenker jeg da. 

Tapet i nordøst var en dobbel nedtur. Med det mener jeg at 0-0-6 er direkte ulekkert uansett, og prestasjonen fra midtstreken og framover var dau. Sånn kan vi ikke holde på! Harry forklarer det med mangelen på offensivt driv i Vargas og Islas fravær. Hvor var Phillips som har overbevist på treningene de siste ukene? Fer er en viktig spiller, taklingssterk og en god skytter, noen vingtype er han dog ikke. Hvorfor starta ikke Kranjcar som også har imponert på treningene? De som så kampen forteller om en midtbane som kvikna til etter hans inntreden.

Ser vi på skader og suspensjoner har vi Sandro med tidlig juleferie og Dunne pauser kun lørdag. Rio sliter kanskje med en liten strekk og da er det sjølsagt ingen vits at han spiller fra start, ikke sant Harry? Vi har jo en spillesugen Nedum Onuoha som passer helt superb ved siden av Caulker!

På tross av 2-2-2 hjemme er vi ikke langt unna å gjøre Loftus Road til et lite fort. Vi er et hjemmekjært lag. Begge tapene har vært ufortjente, mot Stoke blei vi bortdømt til 2-2, vi hadde Man City i kne og uten en verdensklassespiller, Agüero, hadde vi slått dem. Begge seirene har vært fortjente. Leicester sliter generelt i London, reiser sjelden hjem igjen med poeng. Toppskårer Ulloa har stansa med nettsusen ei stund. En Schmeichel junior spiller godt men kan ikke redde alt.

Vi må kjøre tempo, ikke la reveflokken styre kampen. Om dette blir en åpen kamp er jeg overbevist om at vi gliser oss av banen til stående applaus. Seier er min overbevisning.
Jeg gjetter på to, tre mål hjemover og maks ett baklengs.