Av STEINAR SÆTHER

Den nye perioden hvor det ikke er så himla gøy å være ranger-supporter, fortsetter ennå. Vi spiller for så vidt pen fotball, men når vi prøver oss innafor 16-meteren blir det syltynt. Det er akkurat som om d`herrer Dykes og Bonne er to versjoner av Tøffe Tøflus, tøffe men fullstendig harmløse foran mål. Vårt beste offensive kort er uten tvil Chair. Han blir hele tida sammenligna med Eze, jeg mener det er helt feil. Chair ligner ikke på Eze og det blir feil å utelukkende bruke ham på samme vis som Eze de to foregående sesongene. 

4-2-3-1 får også kritikk. Husk at det kun er en grunnleggende oppstilling. Alt avhenger av det spillermateriellet du har.  Med de rette spillerne har du defensiv trygghet og det fins flere muligheter til å angripe på.

Hvor lenge kan vi holde ut med Warburton? Som en del andre sier og skriver, han kan ikke få for mange kamper til uten at resultatene snur. Et nedrykk er direkte krise! Vi står med 20 poeng, det vi trenger er normalt 50 for å være sikker på videre eksistens i Championship. Det er langt fra uoppnåelig. Det er egentlig så enkelt som at vi tar en Swansea, skårer noen mål framover og slipper inn ennå færre mål enn vi skårer; dog så brutalt vanskelig...

Norwich på Carrow Road er om dagen ikke for smågutter. Hvis det går dritt igjen kan det være "greit" å ha tatt en titt på hva byen har å by på. Som et plaster på såret, liksom. Jaja, sånn  passe interessant, men drit i det!

Byen blir ofte kalt en kystby, imidlertid er det bare nesten riktig, den ligger et stykke innover fra Nordsjøen. Norwich er hovedstaden i fylket Norfolk, og på 1000-tallet var byen den nest største i England etter London. Elva Wensum deler byen i to, og elva er såpass stor at det gikk fint å seile med middels store båter inn dit, da som nå. Nordboere og rhinlendere kom ofte på besøk for blant annet å drive byttehandel. Vakre Norwich Castle ble ferdigstilt i 1070, og byen har i dag flere kirker enn noen andre byer i vest-Europa nord for Alpene. I kultursammenheng ble byen i 2012 innlemmet i UNESCO som litteraturby.

Klubben kalles The Canaries. Klengenavnet kommer av at flamske flyktninger brakte med seg kanarifugler til byen på 1500-tallet mens de var på flukt fra spanjolene. De flamske flyktningene hadde allerede da i en årrekke holdt kanarifugler som kjæledyr. En kan dermed si at klengenavnet er en hyllest til deler av byens forhistorie. 

Manager er fortsatt Daniel Farke, og det er ingen grunn til å skifte han ut. På tross av tapet lørdag kveld (0-1 for Watford borte), leder laget etter en lang rekke seiere. Med all ærlighet innabords må det sies at de er vår rake motsetning. 13-4-4 og 29-19 er en holdbar tallrekke! Til sammenligning har vi 4-8-9 og motsatt skåringstall, ergo 19-29. Norwich er kongene av ettmålsseiere! Med kun to unntak har alle de andre 11 endt med seier med ett mål.

Spillerstallen Farke har å rutte med er solid men ikke uovertruffen. Krul er førstevalget hans i mål, det selv om McGovern har fått 9 kamper pga en skade hos Krul. Forvaret lener seg på Aarons og Hanley mens de andre plassene er omskiftelige - uten at det ser ut til å ha betydning. Hele ti mann har fått mye spilletid på midtbanen, deriblant Trondheims egen Alexander Tettey. I målprotokollen står disse bak hele 14 mål! Sjefen der framme er Teemu Pukki, den finske spissen. Han er en erketypisk spiss for dette nivået selv om han starta sesongen i Premier League forrige sesong med bravur. Og han kan skyte kanarifugla tilbake til PL! Så langt har han 10 mål på 19 kamper.

Om skader og andre fravær kan det sies at fem kanarifugler er ute, den viktigste er nevnte Tim Krul. Vi har våre fire ute som var ute lørdag også.

Jeg forventer at vi holder følge i deler av kampen. Likevel skal det i nåværende situasjon være vanskelig å få med seg poeng hjem. Kan godt hende tapet for Watford lørdag kveld gjør at de er ekstra motiverte foran møtet med oss i kveld. Siden hjemmelaget er eksperter på seiere med ett mål, er det lett å gå for det. Tror imidlertid at kanarifuglene kvitrer fornøyd hjem etter seier 2-0. Vi skårer jo ikke!