Av DAG HÅKON HELLEVIK

Alle husker kanskje ikke hvilken oppgave som avsluttet 13/14-sesongen, men den handlet om hvem som har klubbrekorden for antallet ligamål i en sesong i toppdivisjonen for QPR. Vi ville vite hvem som har denne rekorden, og dessuten de tre siste øvrige spillere som har scoret 20 ligamål eller mer for QPR.

Svaret på det første er Les Ferdinand med 24 mål i 1994/95. Sir Les gjorde for øvrig 20 også i 1992/93. Men utenom ham er det bare Andy Thompson (21 mål i 01/02), Clive Allen (28 i 79/80) og Don Givens (23 i 72/73) som har klart noe slikt de siste 41 årene. Vi fikk også svar på Stan Bowles og Simon Stainrod. Begge har scoret mer enn 20 på en sesong, men det har vært medregnet ymse cupmål.

Syv innsendere fikk poeng i vår siste nettquiz i 2013/14, og av disse scoret Eivind Vasstrand, Knut Aksnes, Magne Buset, Trond Williksen  og Frode Rekve fullt hus. Dermed endte både Frode Rekve og Trond Williksen på 9 pinner i denne runden. Eivind Vasstrand, Magne Buset og Knut Aksnes fikk 7, Lars E Næss 6, Roy Hojem 4 og Gjermund Sægrov, Tore Berntsen og Karl Ove Dybvad fikk alle 1 poeng. Trond Williksen vant loddtrekningen blant de to beste, mens Eivind Vasstrand vant trekningen blant alle deltakere.

Dermed er sesongen i gang og vi er over på høstens spørsmålsserie. Da tar vi utgangspunkt i vår «tradisjon» med å tape første hjemmekamp i Premier League, og det uten å score et eneste mål. Spørsmålet er derfor:

Hvem er per i dag den siste QPR-spilleren som har scoret i en sesongåpning på hjemmebane i engelsk toppdivisjon?

Vi spør ikke om motstander eller år, så det er lov å gjette.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra august til desember. Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-retrotrøye.

Hvert poeng du scorer underveis gir ett lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

I tillegg vil også den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien få premie. Deler flere på den prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2014/15 innen trekningen .

Svarfristen for denne oppgaven er søndag 7. september. 

Svarene sendes til:

daghakon@besonet.ch

Skriv (og det er veldig viktig) AUGUSTQUIZ i emnefeltet