Etter den to uker lange internasjonale pausen valgte Mark Warburton en uendret startellever. De elleve som  slo Coventry City 2-0 hjemme for fjorten dager siden fikk altså alle fornyet tillit.
Lyndon Dykes var hverken i startelleveren eller på benken etter sine to scoringer for Skottland i landslagspausen. Han ble hvilt og nysigneringen Gray tok Dykes plass blant innbytterne.

QPR, i en 5-3-2-formasjon, stilte følgende mannskap: Seny Dieng; Moses Odubajo, Rob Dickie, Jordy de Wijs, Yoann Barbet, Sam McCallum; Ball, Johansen; Ilias Chair, Chris Willock; Charlie Austin.

Gutta ble støttet av en utsolgt borteseksjon på fotballstadionet med det klingende navnet «Select Car Leasing Stadium». De cirka 2000 skulle få god valuta for inngangsbilletten.

Ball/selvmål
Når det gjelder spillet så var det ikke for mye å rapportere omfra  de første 10 minuttene, men i 11 spilleminutt skulle vi ta ledelsen på kampens første mulighet.

Stefan Johansen sin dødball inn bakerst i femmeteren ble headet ned av de Wijs, og det kunne se ut til at Dom Ball kriget og var sist på ballen. Reprisen viser at det ikke var tilfelle og Dom Ball fikk ikke kredtert scoringen. Selvmål på Michael Morrison er det som kommer til å stå i historiebøkene.

QPR var foran og Reading skapte sin første sjanse etter 17 minutter. George Puscas kom inn bak forsvarstreeren, men blåste ballen over fra en vanskelig vinkel.

QPR dominerte spillemessig, men skapte ikke all verden. Stefan Johansen var regissør bak det aller meste som ble skapt, og så var også tilfelle etter halvtimen spilt når han satte opp Jordy de Wijs på bakre stolpe til en god mulighet.

Urettferdig!
10 minutter før pause scoret likegodt Reading mot spillets gang. Alen Halilovic med en fin ball til Swift som dempet ballen på brystet og deretter holdt seg kald ved å banke ballen forbi Dieng fra innsiden av sekstenmeteren. Ikke imponerende defensivt og absolutt mulig å unngå, men Rangers gjorde sitt aller beste for å prøve å gjenopprette ledelsen før pause - og avsluttet omgangen sterkt. Likevel gikk lagene i garderoben like langt på stillingen 1-1.

Mer åpent
Inn i den andre omgangen, så var det sjanser i begge ender tidlig. Halilovic curlet et forsøk marginalt utenfor for vertene, før Willock gjorde nesten det identiske for QPR kort tid etter.

Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake. I det 51. minutt kombinerte Chair og Willock godt for å sette opp Austin, som ikke helt klarte å fullføre med stil.

Følelsen av at første mål vinner kom snikende og det var Reading som slo til i det 64. minutt - nok en gang med Swift som doblet både sin og hjemmelaget sin målscore. Midtbanespillerens sin vending og skudd ned i hjørnet var akkurat nok til å overliste en langstrakt Dieng. God prestasjon og fint spill av hjemmelaget, 2-1. Det gjenspeilte ikke kampen og det var nesten surrealistisk at QPR lå under i denne matchen. Det skulle til og med bli enda verre…

Byttene og 3-1 før operasjon opphenting
QPR jaget utligning, satte inn Adomah og Gray og endret formasjonen til 4-3-3. Reading tok godt vare på muligheten når den bød seg og etter 77 minutter fullførte Swift sitt hat-trick. Der og da  var nok han ganske overbevist om at dette ble en drømmedag både for han og laget.

QPR kunne lagt seg og gitt opp, men dette er mannskapet slutter ikke å overraske. I den absolutte hovedrollen har vi en nordmann og finnmarking. Stefan er utvilsomt kapteinen med stor pondus i dette mannskapet. Han satte opp Adomah på høyresiden i forkant av 3-2. Adomah fant innbytter nummer to, Andre Gray, foran mål som bredsidet inn det strøkne innlegget kun to minutter etter at det ble 3-1. QPR kjente lukten av poeng.

10 minutter før slutt var QPR heldige som unngikk baklengs da George Puscas headet utenfor på en meget stor mulighet.

QPR lyste av vilje etter å sette inn en tredje. På overtid skulle den komme, og til alt overmål er det kapteinen selv som satte inn scoringen til ellevill jubel blant de tilreisende fra W12.

Willock ble spilt gjennom og rakk akkurat og slå den ut i feltet før den var over dødlinjen. Ballen gikk tilbake til Barbet som fikk skutt.  Keeper Cabral redder strålende,  men Johansen reagerte først på returen, og banket ballen «hjem» med venstrebeinet fra 10 meter.

Scoringen kom tidlig i overtiden, på fem minutter, og QPR var nært igjen rett før det ble blåst av da Willock fikk avgårde et skudd som strøk centimeter over tverrliggeren. Flere mål ble det imidlertid ikke. QPR kunne vunnet, men vi skal muligens være fornøyd med at de nekter å tape…

Reading-QPR 3-3 (1-1)
Morrison (SM 11), Swift (35,64,77), Gray (79), Johansen (90+1)