Siden både vår egen Anton Ferdinand og Chelseas John Terry er friskmeldte foran kampen lørdag, er det gammelt grums spaltemeterne består av.

Jeg tenker selvsagt på etterslepet av 1-0 seier`n forrige høst som fortsatt lever i verste velgående, med en forestående runde i rettsapparatet som konsekvens.
Nå oppfordrer begge klubbene sine tilhengere om å oppføre seg skikkelig, og mest sannsynlig blir det Nobels Fredshilsen på banen før Andrè Marriner blåser i gang.
Mer tid gidder jeg ikke å bruke på dette temaet. Kampen vil leve sitt eget liv.

Slaget på Loftus Road
Mye har skjedd siden vi vant 1-0 og nesten like mye har skjedd siden i våres. Styrkeforholdet er forbedret i vår fordel - selv om Chelsea også har fått inn solide forsterkninger.
Mannen med det småfine navnet Eden Hazard har virkelig blitt helt på "brua" og deromkring, etter verdensklasseopptredener! Marko Marin har ennå ikke spilt en hel kamp i blått, men det kommer.

Kvaliteten er det ingenting i veien med, må vite. Kvaliteten på resten er det heller ingenting i veien med, slik at Chelsea er høyaktuell på seierspallen i mai måned, ikke langt bak Manchester-lagene. Det skal gjøres lite feil av sistnevnte før Chelsea er helt i tet. Så har de da også begynt med tre seiere av tre mulige - selv om det kun er Newcastle som kan sies å være av noenlunde klasse. Reading og Wigan de to andre.

Nykomlinger
Vi får helt sikkert hilse på Sebastien M`Bia, enten som midtbanespiller eller midtstopper, og skal jeg gjette får vi også hilse på Julio Cesar, som altså betyr at Robert Green må vinke til oss fra benken. Esteban Granero kommer garantert til å delta for første gang på hjemmebane etter en dugelig opptreden borte på Etihad sist.

Jeg tviler dessverre på at Diakite deltar. Om han er tilbake i London må han nok trene seg opp igjen i lag med resten av mannskapet.

Taarabt
Og hvor er Taarabt? Han har ikke engang vært på benken i de to siste oppgjørene, og jeg tar det som et tegn på at framtida hans er usikker.
Taarabt vil gjerne spille hver eneste kamp, og han vil garantert surne om så ikke skjer. Og vi veit at han trenger å spille mange kamper for å prestere godt. Sporadiske opptredener av middels kvalitet er jeg redd sender Taarabt en annen plass i januar!

Statistikk
Selv om vi via sommeren og overgangsvinduet generelt er sterkt forbedret må vi nok innrømme at Chelsea spiller for spiller er det beste mannskapet.
Men så er det et par interessante statistikker å gripe fatt i: Chelsea har ikke vunnet en lørdagskamp på Loftus Road siden 1991, og de har ikke slått oss på hjemmebane i september siden vårt første møte i 1968.
Men vi sliter med å skåre i disse kampene. Vi produserer ikke mer enn ett mål per kamp. Og jeg trur det blir målfattig igjen. Det vil si 1-1 som et sannsynlig resultat, alternativt 0-0.

Elektrisk stemning
Men stemningen derimot kan vi garantere blir høy. Høyspentmaster blir reist i timene før kampstart og hver eneste gang ballen er i nærheten av 16-meteren vil det gnistre.
Blir det en kontroversiell avgjørelse av Marriner vil det prege stemningen uansett resten av kampen.

Synd denne kampen blir vist på Sumo. Jeg er ingen sumobryter og velger heller en fysisk aktivitet i norsk fjerdedivisjon.