QPR og Reading har tidligere møttes 84 ganger men aldri i seriespill på høyeste nivå. Å, som det hadde smakt med seier i første forsøk. Men vær du sikker på at folket fra Reading tenker det samme.

Er det egentlig noen grunn til at bortelaget skal være nervøse? Nei, til det har vi prestert for dårlig (0-3-6), altså ennå verre enn dem (0-4-4).
Vi er fortsatt plassert aller nederst med Reading plassert på øverste nedrykksplass - med sydkystlaget Southampton i mellom. De spiller forøvrig på mandag oppe i Birmingham mot WBA, og skal etter hva som foreløpig er vist slite der også. Således vil vi passere begge disse med tre poeng.

Marginer
Marginer er viktig i fotball, og er laget i form (det hjelper med et stor navn også!) har du ofte marginene med deg. Det har ikke vi.
Forrige helg fortjente vi sant å si å tape for Arsenal på Emirates. Bare så synd det kom av ei skåring som skulle vært annulert for offside! En annen årsak til tapet var kanskje den håpløse utvisningen til en ellers godtspillende Mbia. Kampen mot Arsenal ble ellers heftig debattert på forumet vårt hvor særlig spørsmålet om hvorvidt vi burde lagt oss så baktungt som vi gjorde, var temaet. Noen mente det var helt rett, noen mente vi kunne stått noe høyere på banen. Jeg mener vi skulle gjort et ærlig forsøk på å frustrere et lag med prestasjonsnerver ved å presse dem mye hardere.
Ved å la dem styre det meste fram til vår egen 16-meter lot vi dem spille på seg selvtillit, og de fikk etter hvert flere og flere store sjanser. Først med Mbia utvist og Arsenal i ledelse kom vi oss i angrep, og vi kom til sjanser, to store også!

Reading
Juksehoopsa leder med noen flere seiere gjennom tidene. Det som betyr noe, ved siden av de tre poengene, er å revansjere ligacuptapet fra tidligere i høst, 2-3 på Loftus Road, hvor begge lag spilte med sine for dagen beste mannskap. Det var skuffende selv om den cupen ikke er veldig interressant, for vi hadde trengt en opptur allerede da. Sånn sett har Reading et lite balletak på oss før kampstart.

Per lørdag kveld har Reading tre mann ute og to usikre.
Litt statistikk: Jeg velger å se på det faktumet at Reading har hatt spillet sitt i hele 71% av kampene på motstanderen sin banehalvdel. Selvsagt kommer de ikke til å legge seg bakpå nå heller. I jakten på tre poeng vil de prøve å få ei tidlig skåring for å bygge videre på det, og det samme gjelder oss.

Omrokering
Ser vi på hvilke spillermidler begge lagene har til disposisjon er vi teoretisk i front, som vi var da, men det er like lite å stole på.
Vi har 4 mann ute og 2 usikre. Nå som Mbia og Nelsen fikk spilletid sammen og etter hvert fant hverandres styrker, må vi altså igjen endre i forsvaret. Om det er Ferdinand, Hill eller Onuoha som får jobben ved siden av Nelsen får vi se.
Kan hende Hill igjen må ut på venstreback om Traorè ikke blir klar, men mest sannsynlig bytter Bosingwa side og Onuoha spiller høyreback.

Ikke Snåsamannen, men..
Jeg ser for meg at Reading åpner best men at det deretter jevner seg ut. Målsjanser vil det bli og det vil komme mål i kampen. Min lagoppstilling om de usikre blir klare i 4-2-3-1: Cesar - Bosingwa, Nelsen, Hill, Traorè - Faurlin, Diakitè - Taarabt, Granero, Hoilett (Mackie) - Cissè Tanken bak er at vi faktisk er hjemmelaget og skal styre dette, men at vi under press har alle i defensivt arbeid minus Taarabt og Cissè. Samtidig har vi angrepsstyrke framover. Cissè er ofte litt ivrig i forhold til ei offside-linje, men det kan justeres.

Det kan også lages en plan rundt det med Cissè sin iver, ved at han påkaller seg mye oppmerksomhet og at spillere kommer på løp bakfra. Skal jeg driste meg til et tips med håp dinglende på, blir det 2-1 til oss. Men ingenting for langoddsen i og med at Norsk Tipping gir oss spedalske 1,65 for hjemmeseier. Hvor tar de det fra, egentlig?