Av STEINAR SÆTHER

Det var skuffende å oppleve at vestlondonerne våre slapp seg både ett og to hakk ned fra de to foregående kampene. Dermed fikk vi som fortjent mot Derby. Men kunne tipset mitt vært annerledes, også sett uten etterpåklokskapsbriller? Ja, for statistikken for i år sa, og sier, at vi ikke drar i land tre seiere på rad. Foreløpig har vi kun seks seiere, så positiviteten etter, særlig, Austins ankomst, satte sitt preg på tipset mitt. Ikke fornuften.

En sjelden mandagskamp når vi tar den korte turen til Watford. Hva er denne småbyen på rett under 100 000 innbyggere kjent for da? Byen befinner seg drøye ti mil nordvest for sentrum av London, med andre ord er det feil å kalle dette en London-klubb - det samme som Luton. Elva Colne renner gjennom sentrum av Watford og som i alle byer med ei elv gjennom, var det her den første industrien oppsto. Tekstil- og trykkeriindustrien var det første som oppsto ved elva, ikke unaturlig ettersom begge er avhengig av vann. Og ferdselen nordvestover fra London foregikk bl.a over denne elva - ordet "ford" betyr "vadested". Oxford betyr eksempelvis "stedet hvor oksene vader over" - Øksnevad på Jæren er samme ordet.

I dag har flere opprinnelige London-baserte selskaper slått seg ned i byen, og ølhundene blant oss vet kanskje at det fins mange større og mindre bryggerier her. Men aller mest kjent er byen som toghovedstaden. Fra den første stasjonen ble anlagt her i 1837 og til i dag, har byen nettopp på grunn av alle togene som enten hospiterer eller passerer her. Fått sitt rette tilnavn.

Klubben Watford FC rykka ned fra Premier League etter forrige sesong. Tilbake i Championship har de gulkledde klart seg godt så langt. Etter de andre kampene i denne serierunden som ble spilt i helga, er Hornets nummer 4 med 13-8-5 og 30-18. De har 7 poeng opp til Norwich. De skårer jevnt over lite mål, men de slipper inn langt færre, som tallene viser. Hjemme er de gode, dog klarer de ikke å avgjøre så mange kamper som de vil (hvem gjør det?). 

Manager Xisco Munos har ikke gjort mange sprellene på overgangsmarkedet nå, vi har flere overganger, dog på lån. Fortsatt er det Foster som vokter nettmaskene. De beste av utespillerne er også fortsatt Femenia, Cathcart, Troost-Ekong (eks Haugesund), Cleverly, Sema (broren til en annen haugesunder), Chalobah, Deeney, Sarr og Pedro. Zinkernagel som er kjøpt fra Bodø/Glimt har fått sine 4 første kamper.

Vi har siden forrige kamp vi spilte, rykka nedover igjen på tabellen, er tilbake på plass 19. Vi må umiddelbart opp på nivået vi hadde seinest mot Cardiff. Austin vil igjen starte, de Wijs er på vei inn på laget, men denne kampen kommer for tidlig. Vår egen Stefan Johansen vil nok få spilleminutter, om han starter tviler jeg derimot på. Tipper det er litt rusk i forgasser`n enda. Wallace og de andre vanlige er ute. Hva Hornets eventuelt sliter med kan jeg ikke finne ut av søndag kveld. 

Watford er favoritter foran kampen, formen er god. Kan vi likevel få med noe hjem til byen? Ja, jeg er litt optimist. Har lekt med tanken på 1-0 til hjemmelaget, men magefølelsen sier at vi hever oss igjen, og at kampen ender 1-1. Det er som dere husker, samme resultat som vi fikk på KPF Stadium 21. november.