Av STIAN KARLSEN

Poengfangsten har vært mager totalt denne høsten, men etter tre poeng mot Aston Villa så er det lysning i den berømte tunellen.
Vi har sett litt på hvilke spillere som har innfridd forventningene og hvem som har skuffet hittil i høst

Oppturene
Charlie Austin – Mange var kritiske til om godeste Austin skulle ta nivået og steget som Premier League vitterligen er. Det gjør han definitivt. Han opprettholder sin høye scoringsrate og står med 4 scoringer på 8 kamper. Han har også brent en straffe, som var mer en god redning fra McGregor hos Hull enn et dårlig straffespark.  Klinisk avslutter også på dette nivået.

Vi er dønn avhengig av at Charlie leverer varende også denne sesongen, og det er langt fra hans feil at vi er et bunnlag per dags dato.

Karl HenryDet var ikke mange som hadde trodd at Karl Henry skulle få en rolle på QPR denne sesongen. Henry har vært en aldri så liten hoggestabbe siden han kom til klubben forrige sommer.

Han startet sesongen ubrukt på benken, men har fått stadig mer spilletid ettersom skadene har rammet midtbaneleddet. De tre siste kampene har han fått tillit fra start, og overgått de aller flestes forventninger. En ærlig, hardtarbeidende defensiv midtbanespiller er noe alle lag trenger. Fikk sin kamp nummer 100 i Premier League mot Aston Villa og både Joey Barton samt Jordon Mutch skal få kjempe for sin plass i startoppstillingen på hans bekostning når de er tilbake fra skade. Overraskende nok, men utelukkende positivt.

Yun Suk-Young – Veldig mange har etterlyst sørkoreaneren i laget til Harry Redknapp denne høsten. Yun imponerte i pre-season, men har slitt med småskader og liten tillit fra Harry denne høsten etter at sesongen startet. Den oppturen QPR har opplevd de to siste kampene er hans to eneste starter hittil, men for noen kamper han har hatt!!

Har gjort svært få feil disse to kampene. God til å posisjonere seg, god med ballen i beina, entusiatisk i spillestilen og ,ikke minst, en viktig bidragsyter offensivt. Her har vi en spiller vi kan få veldig mye glede av i tiden fremover. La oss bare håpe at Redknapp har sett det samme som oss. 

Andre spillere som kunne vært nevnt i denne kategorien, men ikke nådde helt opp i vurderingen:

Eduardo Vargas
Bobby Zamora
Niko Kranjcar

Nedturene
Rio Ferdinand – Den falmende, aldrende stjernen skulle komme inn i spillegruppen for å spre om seg med rutine, sikkerhet og selvtillit. Det er nesten komisk hvordan den rollen har blitt til det motsatte.  Kronisk feilplassert, dårlig i duellspillet og en pasningsfot som har vært under enhver kritikk har ført ham fra klippekort i startelleveren til smaken av benk i endestussen.

Der håper vi at han blir værende. Takke seg til Richard Dunne…

Junior HoilettEn spiller vi hadde store forventninger til da vi signerte ham for drøye to år siden. Har skuffet oss gang på gang, men vi føler at det ligger et uforløst potensiale der.  Har kun startet én kamp fra start denne sesongen, men har stort sett vært fast brukt som innbytter med sine fem innhopp.  Den helt store utviklingen ser ut til å utebli også denne sesongen selv om han begynner å nærme seg en alder (24) hvor karrierepilen bør peke oppover. Kanskje ikke den største nedturen i dette laget, men her ser man frustrert på et stort potensiale uten at det blomstrer.

SandroEr en dyr investering for QPR foreløpig. Skadeforfulgt og har ikke vært 100% matchfit siden han kom til klubben. Det merkes også på prestasjonene!

Sandro varierer voldsomt når han først spiller, men har jevnt over ofte levert langt under forventningene som kommer med prislappen vi ga for ham. En skadefri periode hadde vært alfa/omega for denne brassen og vi er alle klar over hvilken kvalitetsspiller han er på sitt beste. Bare så synd vi har sett så lite av det til nå. 

Andre spillere som kunne nådd opp i denne vurderingen er:

Nedum Onuoha (mest på grunn av manglende tillit hos Harry, god når sjansen har bydd seg)
Joey Barton

U R´sss