Som qpr.no tidligere har omtalt, Mark Hughes´dager i QPR er talte. Fredag fikk han sparken.

Assistent-trener Mark Bowen vil styre skuta under lørdagens oppgjør mot Manchester United.

Ifølge ITV vil Harry Redknapp være på plass i managerstolen søndag.

Hvem er så kandidat til å overta for Hughes?
QPRs styre har altså hatt lengre samtaler med Harry Redknapp. Etter at Andrei Shevchenko takket nei til sjefsjobben for Ukraina´s landslag, har forbundet henvendt seg til Redknapp.

Rafael Benitez skal også ha vært i samtaler med representanter for QPR, men onsdag kveld annonserte Chelsea at de hadde ansatt den tidligere Liverpool-manageren ut sesongen.

Nektet å trekke seg
Det var mandag kveld at klubbledelsen hadde et møte med Mark Hughes, som ikke var til stede på treningsfeltet samme dag. Direktør Philip Beard skal under møtet ha bedt manageren om å trekke seg, noe Hughes nektet å gjøre.

Dermed må Tony Fernandes selv ta turen til London for å ta seg av formalitetene for en sluttavtale, som ifølge The Independent vil medføre en utbetaling på 45 millioner kroner til Hughes.

Nettverk
Det er ingen hemmelighet at Fernandes en stund har vært uvillig å sende Hughes på dør. Årsaken er at manageren har tatt med seg et ikke ubetydelig trenerapparat til klubben. I tillegg har Hughes bidratt sterkt til opprustningen av klubbens akademi.

Men denslags hjelper lite når vår egen PL-status er i ferd med å ryke. Etter 12 spilte kamper står vi med 4 poeng, noe som er i klasse med de verste nedrykkskandidatene siden Premier League ble stiftet tidlig på nittitallet.

Fra Warnock til Hughes
Hughes overtok QPR 10. januar i år, etter at Neil Warnock´s menn på to måneder falt fra 9. til 17. plass på tabellen.
49-åringen fikk på plass nye spillere i januarvinduet, og takket være en svært god hjemmestatistikk siste halvdel av sesongen, berget klubben PL-plassen med et nødskrik.

I sommer tok kjøpefesten fullstendig av.
QPR startet sesongen med et så godt som nytt lag, der flere av spillerne hadde erfaring fra Champions league-spill.
Fremtiden så lys ut, helt til første seriekamp. 0-5 på hjemmebane mot Swansea var ikke akkurat det som sto i resepten for en trygg tilværelse i Premier League, slik klubbledelsen hadde lovt fansen før sesongstart.

Krisestart
Utover høsten har tendensen blitt stadig mer tydelig. Til tross for en bunnsolid midtbane, har spillesystemene geipet til publikum som en vindskeiv veranda.
Angrepsspillet har ikke fungert, og de fleste målene har kommet fra offensive midtbanespillere. Forsvarsarbeidet har vært et kapittel for seg, og en bekreftelse på at klubbens trenerteam ikke har fått de mange spillerne til å jobbe som en samspilt enhet.

8 seire og 20 tap
Hughes forlater QPR etter å ha brukt rundt 300 millioner norske kroner på spillere. Om han forlater klubben før bortemøtet med Manchester United lørdag, står han bokført med 34 kamper i managerstolen. Sluttfasit: 8 seire, 6 uavgjort og 20 tap.

Det sier det meste.