Av STEINAR SÆTHER

2-2 mot Blackburn skuffa stort sett alle. Særlig det at vi må halse etter en nedrykkskandidat for å redde ett poeng kun få dager etter tapet for skogvokterne, er superskuffende. Vi starter kampene treigt, gjør enkle personlige feil og vi får ikke 4-2-3-1 til å funke skikkelig.  Jeg savner Leroy Fer som en av de to defensive midtbanespillerne, samtidig er jeg glad for at Mackie er klar for 90 minutter. Han må være en av de tre bak Austin!

Tigergutta fra Hull har starta noe bedre enn oss, to poeng bedre for å være helt nøyaktig. Det er særlig hjemme ved bredden av Humber River, på kommersielle Kingston Communications Stadium det har løsna. Tre seiere på tre kamper funker fint om en tenker opprykk - som de sjølsagt gjør. Huddersfield, Fulham og Preston er jo ikke de største navnene, men de har passa bra som sparringpartnere. For tigrene har ikke vært kjempeskarpe, flere spillere har enda litt igjen før de er på topp. Men de nærmer seg! Borte er 1-1-2 ganske jordnært. Seieren kom i siste kamp i Cardiff, for liksom å understøtte formutviklingen.

Steve Bruce sitt mannskap er blant de aller beste i championship og skal ha noe med opprykkskampen å gjøre. God kvalitet i alle lagdeler, ingen svake punkter. Om det allikevel fins svakheter er det tilgangen på spillere i forsvar og angrep. Der er de sårbare for skader. Om vi begynner lengst framme har de èn mann som er bedre enn de andre, Hernandes, mens unggutten Akpom som er makkeren fortsatt er litt på læreguttstadiet. Ukjente Luer er tredjemann. "Vår egen" Adama Diomande som fjerdemann, har fortsatt cirka en måned igjen før skaden er leget. Men tigrene er uansett angrepsfarlige fordi midtbanen understøtter i rikt monn. Mange i divisjonen ville vært sjeleglade for å overta et par av disse! Forsvaret er, når de fire beste kan spille, sterkt. Jeg trur Bruce må på lånemarkedet om et par mann blir skada samtidig. McGregor er stødig som fjell bakerst.

En kikk i sjukepapirene til tigergutta viser at Maloney kan være tilbake, noe jeg ikke håper for han liker QPR litt for godt... Foruten Diomande er både Snodgrass og Livermore garantert tribuneslitere. Ramsey sitt trenerapparat jobber med å få Sandro kampklar. Yun er ikke langt unna nå, det samme skal visstnok gjelde Fer. Traore er lenger unna. I dobbel forstand.

På de fem siste kampene der oppe på kysten har vi ingen trepoengere. Statistikken sier 2-3-0 fordel Hull. Forholdsvis lite mål skåres i disse kampene, tallene er 5-3. Jeg trur vi må innom en U til idèt 1-1 er et resultat som ligger nærmere enn alt annet. En gang må vi da slutte med to i eget nett...?