Av STIAN KARLSEN

De fleste har kjent på følelsen av å bli lurt eller svindlet. Mye av de samme følelsene sitter antagelig QPR-troppen igjen med etter dette oppgjøret. Gutta på banen la ned en heroisk innsats, men et dødelig effektivt hjemmelag som hadde en god defensiv dag gjorde at matchen endte som den gjorde. 

Warburton endret formasjon til dette oppgjøret. 3-5-2 var endret til 4-2-3-1. Tanken var nok å kunne ha bedre kontroll og flere alternativer sentralt på midten, noe som fungerte som tiltenkt. 

Barbet sonet karantene for sitt røde kort sist. I tillegg var det tre endringer. Joe Lumley har hatt en varierende sesongstart og ble erstattet av Liam Kelly i mål. De fire bak var Rangel (inn på laget for Kane), Leistner, Cameron og Manning. Josh Scowen var tilbake på laget sammen med Dominic Ball defensivt på midtbanen. Trioen Ilias Chair, Ebere Eze og Bright Osayi-Samuel skulle skape noe fremover sammen med Jordan Hugill som ensom spiss. Nahki Wells startet på benken. 

Ut i hundre
QPR tok tak i kampen fra avspark. Presisjon og pasningsspill kombinert med høy intensitet i duellspillet gjorde at Cardiff slet i innledningen. Etter fem minutter viser Osayi-Samuel seg frem da han vender av en Cardiff-spiller og fosser inn i feltet og avslutter fra 10 meter. Kun en god Alex Smithies (han er fremdeles god altså...) gjør at det kun blir en corner av situasjonen. 
Når det gjelder dødballer så må vi endre tilnærming. Vi må benytte mulighetene til å slå ballen inn i feltet og skape kaos og tilfeldigheter i langt større grad enn hva vi gjør i denne matchen. Korte cornere og frispark som ender ut i ingenting eller kontringer mot er frustrerende å se på. 

Kalddusj nummer én
Etter 11 minutter får Cardiff sin første mulighet, på dødball. Frispark blir slått inn i feltet og vi taper duellen på bakre stolpe. Ballen heades først i bakken før Morrison header den inn i lengstehjørnet til Kelly som muligens kunne ha gjort en bedre jobb? 
Det var kjedelig etter en lovende start. 

Banens dominerende spiller var Ebere Eze og QPR hadde mange fine kombinasjoner i den første omgangen. Laget jobbet heroisk, vant dueller og jobbet seg stadig nærmere utligning. Det manglet det siste lille... 

Cardiff på sin side forsvarte seg med nebb og klør, kjørte overganger når det var mulig og lyktes ofte med det. Etter 36 minutter skulle Ebere Eze komme til QPR sin største mulighet. Eze danset litt frem og tilbake før han curlet ballen mot krysset fra 17 meter. Smithies hadde ingen muligheter og man ventet kun på nettsusen, men ballen gikk klokkerent i stanga og ut igjen. 

Kalddusj nummer to 
Da lagene skulle til å gå til pause så fikk Cardiff en ny dødball, denne gangen en corner. Corneren blir slått kort inn i feltet til Gavin White som skyter/sentrer mot lengstehjørnet. Markeringen er svært dårlig i QPR-forsvaret og på lengste står Pack og pirker enkelt inn 2-0 fra kloss hold. 

Lagene går til pause med 2-0 til hjemmelaget, etter at QPR har dominert banespillet og har ballinnehav på 72%!! 
Ikke ulovlig å være effektive, men ingen tvil om at hjemmelaget hadde hatt Fru Fortuna på sin side også i de første 45 minuttene.

Ga ikke opp!
QPR hadde definitivt ikke gitt opp tanken på poeng da de kom på banen etter pause. Rangel og Ball hadde begge hatt gode forsøk før Ryan Manning skulle sørge for QPR sitt andre stolpetreff for kvelden når timen var spilt. Ebere Eze hadde regien og sendte Manning gjennom med en strålende pasning. Iren avsluttet med venstrebeinet innenfor 16 meteren på venstresiden. Igjen var Smithies sjanseløs på skuddet og igjen ble han reddet av et klokkerent stolpetreff. Ballen gikk ut i feltet til Scowen på returen uten at han maktet å treffe innenfor stengene på returen. 

Warburton introduserte Todd Kane og Nahki Wells i jakten på redusering. Dette var likevel ikke kvelden for en snuoperasjon... 

En siste kalddusj
Etter 71 minutter kommer Cardiff på en sjelden visitt. Bacuna sitt innlegg finner Paterson i midten på 16-meteren. Han drar til og ballen spretter via gressmatta og opp i det venstre krysset til Kelly. Da var kampen kjørt. 

Litt ampert det siste kvarteret da frustrerte QPR-spillere skjønte at en god kamp ikke ville føre til resultater. Det var i det hele tatt en litt merkelig fotballkamp å være vitne til. QPR hadde gang på gang god kollektiv bearbeiding, satte hverandre opp i gode posisjoner og var i nærheten av å skape store målsjanser omtrent kontinuerlig. 
Det ville seg bare ikke denne kvelden, samtidig som motstanderlaget har en effektivitet i verdensklasse. Derfor ender vi opp med sluttresultat som i kveld. 

Oppsummert
Vi har sluttet å score mål og er fremdeles et stykke unna å holde nullen. Det er fakta vi kan forholde oss til, og negative fakta sådan. Vi spiller fremdeles strålende fotball i lange perioder og har høy underholdningsverdi. Vi er litt naive i forsvarsspillet, men fremdeles er det markering på dødballer mot som "dreper" oss. Warburton må prioritere dødballer i begge ender av banen på treningsfeltet! 

Vi må uansett legge denne kampen død og se fremover. Flere lyspunkter enn sorte hull. Vi er klare over at resultatene kommer til å variere, men kan vanskelig se at dette mannskapet skal rote seg inn i store problemer i feil ende av tabellen. Vi slår tilbake allerede lørdag mot Blackburn! 

Superhoopen
Det er endel positivt. Vi har tre 21-åringer offensivt på midten som alle markerer seg sterkt. Ilias Chair er litt av og på, mens Osayi-Samuel gir oss en ny dimensjon med sin fart og styrke. Likevel er Ebere Eze den ubestridte diamanten av disse tre og i kveld var han god. Tåler betegnelsen banens beste i et oppgjør hvor laget han spiller på taper 3-0! 

På den negative siden er Jordan Hugill. Som ensom spiss har han en tøff jobb, men bør komme til langt flere sjanser i et lag som dominerer kampen. Wells hadde trolig vært et bedre valg i etterpåklokskapens navn. På keepersiden så gjorde ikke Liam Kelly det vi hadde ønsket. Virket solid med beina, men usikker i feltarbeidet og kan muligens ta den første "gållen". 

Cardiff-QPR 3-0 (2-0) 
Mål:
Morrison (11), Pack (45), Paterson (71)