Av STEINAR SÆTHER 

Endelig! Ett poeng borte mot Huddersfield står det respekt av. Å, som vi trengte denne oppturen. Jeg innbiller meg(!) at det var bedre å komme sterkt tilbake to ganger, enn for eksempel å lede 2-0 for så å slippe inn to seine mål. Vi kunne (eller burde) gått seirende ut av oppgjøret via en stor sjanse i sluttminuttene. Men sånn ble det ikke.

Vi spiller nå fire cupkamper til. Om 72 poeng holder til sluttspillplass er selvsagt for tidlig å si, men det er det vi går for nå. Derby er første hinder, det i vest-London. Geitebukkene fikk en forferdelig start på sesongen med alle disse poengene i fratrekk. Likevel har de spilt imponerende godt og med hjertet utenpå skjorta sesongen gjennom. Både Wayne Rooney og spillerne fortjener stående applaus for dette ærlige forsøket på å redde rævva! 

Foran dagens kamp befinner geitebukkene seg tredje sist. Opp til Reading på nederste sikre plass er det hele ni poeng. At laget har langt bedre målforskjell enn Reading har foreløpig ingen betydning. Derby gir alt for å klare seg, og Langfredag slo de til med 2-1 hjemme over Fulham. Derby er et bedre cuplag enn oss. Eller...?  Om vi snakker form, har vår motstander 2-1-2 på fem siste.  

Av skader å melde hos oss er at det er de samme som er ute resten av sesongen. Wallace og Hendrick er også ute som sist. Derby har så vidt jeg kan lese meg til nå på morgenen, et par, tre mann ute. Men ting endres fort om dagen, så vi får telle opp til slutt (Har ikke det blitt skrevet i denne spalten før?). 

Om Derby nå rykker ned så vil de gjøre det med flagget høyt hevet. Om de har en svakhet er det resultatene på bortebane. Og ni poeng er en betydelig avstand, som igjen innebærer at Reading må tape alle sine gjenværende kamper. Det skjer neppe. Men de reiser ikke ned til oss for å legge seg flate, må vite. Jeg mener vår største sjanse ligger i det at vi har endret spillsystem til 4-3-3 - skadene har noe av skylda for det - som igjen kan være vår flaks...

Svaret på det får vi vite etter ettermiddagens fjerde siste episode av Forviklingar.

Lukter litt uavgjort av denne, likevel har jeg håpet om 2-1 til oss.