Av STEINAR SÆTHER

1-2 hjemme for ligaleder Leicester, dermed var Wild Thing sin korte karriere som manager hos oss over. Kampen i seg sjøl var ganske god, en forbedring fra de forrige tapene vi måtte ta. Det var ikke nok. Spanske Marti Cifuentes ble raskt hentet fra Zlatan-eide Hammarby i Stockholm øst. Overraskende for mange, Warnock, Eustace, Beale og Lamouchi, lå ifølge medier best an til å få rollen. Imidlertid var det ikke i denne retningen styret vårt så. Cifuentes har vært på blokka lenge, også før Ainsworth.

Ainsworth blei en av hele 4 managere i Championship som måtte gå planken og hoppe i havet denne uka. Mark Robins, Nigel Pearson, Gary Rowett - og var det ikke en til?

Debut for Cifuentes

Cifuentes sin første nøtt er Rotherham borte i dag. Millers befinner seg godt nede i gjørma de også, ett poeng over oss, dog èn hjemmekamp til gode mot Ipswich - som kom av møkkaværet som også herjet med Sørlandet for få uker siden.

Mens vi har tap etter tap, seks på rad for å være korrekt, har Millers en U og en seier i samme perioden. Sist søndag var de tilbake i tapermodus, da borte mot Sheffield Wednesday. Det var uglenes første seier for sesongen.

13 måneder i sjefsstolen

Manager Matthew Taylor har hatt jobben i tretten måneder. Slett ikke verst med tanke på at klubbens eksistens i Championship hele tiden er under press. Om han beholder jobben sesongen til endes skal jeg ikke spekulere i, faren for nedrykk på andre siden av julestria vil vel avgjøre.

Taylor satser på svenske Johansson mellom stengene. Ute på banen er det mange kjente navn og ansikter, men det må sies at ingen av dem er førstevalget for klubber langt oppe på tabellen. I forsvaret kjenner vi Bramall, Peltier, Morrison, Ayala og eks`n vår Hall. Flere av de kjente har spilt lite på grunn av skader, så spillere som Lembikisa og Blackett vil nok spille.

Fra midten og framover fins det kjente spillere som Onyedinma, Clucas, Rathbone, Tiehi og vår andre eks, Hugill. Han er toppskårer med akkurat det samme antallet som Paal har, tre. Det er forstås en av årsakene til at begge klubbene ligger helt der nede.

Skadeliste

Cifuentes får tilbake både Dunne og Cook, men må unnvære JCS, Fox, Dozzell og Colback. Tidlig lørdag morgen klarer jeg ikke å lese meg fram til hvilke spillere hos Rotherham som er ute av kampen. Men endringer etter det sviende nederlaget sist søndag blir det. Manager Taylor kom med verbalt skyts overfor enkeltspillere i intervjuer denne uka. Han nevnte ingen navn, så for den som gidder eller har lyst kan en jo sammenligne lagoppstillingene for den kampen opp mot dagens utvalgte.

En er nesten programforpliktet til å spå at vi med ny manager ombord, skal slå svake Millers. Vi skal spille aggressivt, sier Cifuentes, noe vi liker å høre. Det samme sier Taylor, så hvem som kommer best ut av kampen er egentlig vanskelig å spå. Sier igjen 1-1 ved 90 + og at ingen er kjempehappy med resultatet.

Tallet er 8. Tallet er 50.

Come on U Rssss!