Av STEINAR SÆTHER

Jaggu snudde vi en dårlig periode til en ny seier, sesongens andre trepoenger på reis, ganske ulikt oss. At det var mot en svak motstander betyr noe, men det betyr ikke at vi ikke skal glede oss over seier`n!

Om kampen tirsdag faktisk betyr at vi har snudd, er det geitebukkene fra Derby som får unngjelde lørdag på Loftus Road. Manager Frank Lampard har ikke den enkleste oppgaven med å ta mannskapet og klubben tilbake til PL - som er målet, og helst så fort som mulig.

Begynnelsen på sesongen har vært "alt mulig". 5-2-4 og 14-12 så langt er lik 8.plass, men avstanden opp til 5.plass er kun ett poeng. Ergo ingen der oppe er uslålige. De siste ukene har de slått Brentford, slått Man Utd ut etter straffer, tapt for Bolton og spilt U mot Norwich.

Carson er det solelare førstevalget i mål. Keogh og Tomori spiller alle kampene i forsvaret, mens Forsyth har noen færre kamper. Midtbanen består som oftest av denne firlingen: Bryson, Lawrence, Johnson og Mount. Sistnevnte, som er et lån fra Chelscum, har faktisk blitt oppringt av landslagssjefen! Ellers får Wilson spilletid om han er skadefri. Frontmennene sliter med å skåre mål. Til sammen har alle 5 "bøtta inn" 4 skåringer. Men 3 av dem har et skåringsnavn så det løsner nok litt etter hvert.

Løsne der framme, er vårt største ønske også! Med 8 skåringer totalt er vi svakest i championship sammen med Rotherham og Ipswich. En liten trøst er det at våre 18 mål baklengs ikke ser så ille ut lenger. Preston som åpna med å slå oss 1-0 der nord har etterpå slept inn hele 24 mål. Millwall, Hull, Stoke og Aston Villa har også 18 i eget nett. Flere har 16 innslupne, blant dem West Bromwich på fjerde plass. Nei, jeg sa ikke at det var greit med 7 på The Hawthornes, mot mestskårende WBA!

Vi har allerede 4 seiere, to av dem altså borte.

2-4 mann er ute for Lampard, blant dem Evans og Ledley. McClaren savner fortsatt Furlong, og Shopido som ikke har vært nevnt på lenge fikk navnet sitt på trykk hos BBC i dag. Andre får spille seg i form på U23-laget.

Ingen god statistikk mot geitebukkene. På de 4 siste har vi 0-1-3 og på de 14 siste 2-6-6 på Loftus Road. Vi skårer nesten ikke i disse kampene heller. Må imidlertid legge til at vi nå har 4 smultriger på 7 kamper, det samme som vi hadde på de 35 foregående kampene (sic!).

Jeg trur minst på U i denne. Et av lagene skårer seiersmålet, hvem aner jeg ikke!