Av STIAN KARLSEN

Landslagspause. Bare ordet gir oss anglofile abstinenser. Det er ikke kamp før neste lørdag og vi sliter oss gjennom hverdagene. Ødegård,Ajer og Braut Håland er spennende saker, men i beste fall bare ålreit tidtrøyte i venten på en ny serierunde i championship. Slik føles det i alle fall...

QPR har posisjonert seg nærmest perfekt inn i denne pausen, så vi ønsker egentlig bare at kampene skal komme så tett som mulig fremover. Tre poeng bak tabelltopp, rett utenfor playoff og en underholdning vi ikke har sett maken til på åresvis er egentlig helt vilt med tanke på hvilke forventninger (lave sådan...) man gikk inn i sesongen med.

Det eneste ankepunktet er at vi defensivt til tider har opptrådd som en pose "boil-in-bag". Full av hull. Når vi enda ikke har prestert å holde nullen i en ligakamp så kommer spørsmålet om keeperplassen naturlig nok opp. QPR er det eneste laget ved siden av Luton som enda ikke har gått av banen med en smultring i protokollen til motstanderen.Da kommer ganske naturlig diskusjonen om keeperplassen opp, selv om det i de fleste tilfeller ikke er deres feil er at det blir baklengsmål.

smithies.jpg
Savner vi Alek Smithies?

Joe Lumley startet sesongen som nummer én på denne plassen, men de siste kampene har han måttet overlate plassen til Liam Kelly. Lumley gjorde noen blundere og var i perioder veldig ukomfortabel med ballen i beina. Det passer dårlig inn i spillestilen Warburton har innført som medfører at det blir mye ballkontakt også som keeper. Lumley har sin styrke som skuddstopper og er brukbar i feltarbeidet med hendene.

Liam Kelly har kommet inn de siste matchene og man sitter igjen med et inntrykk av at dette er en mer begrenset keeper. Har ikke gjort noen store brølere, men noen hint her og der tilsier at potensialet til Lumley er av et annet kaliber. Kelly er ganske brukbar med ballen i beina, men også han har vist at det ikke er nødvendigvis det han liker best. Feltarbeidet har ikke vært imponerende, da det nesten er fraværende i form av at det virker som om han liker å bli stående på streken. Som skuddstopper har han betydelig mindre rekkevidde enn sin "makker" Lumley.Til Kelly sitt forsvar skal det sies at han er fersk i laget og på championshipnivå. Han lærer fremdeles laget å kjenne.

...så hva skjer?

Hvem bør stå etter landslagspausen?
Bør vi hente en keeper i januar?

Kelly har ikke overbevist, men heller ikke spilt seg soleklart ut. Hadde foretrukket Lumley og Warburton har gitt et signal om at han må prestere bedre ved å teste Kelly. Vi har ikke den solide sisteskansen som vi har vært litt bortskjemt med i QPR det siste tiåret. Kenny, Cæsar, Green (tja...), Smithies og til dels McCarthy er alle keepere som "sanket noen poeng" i løpet av sesongen. Den tiltroen har vi ikke til duoen i førstelaget per i dag. Var jeg Warburton ville jeg gått for Lumley frem til januar for så å prioritere keeperplassen i jakten på nye spillere.

Tipper likevel at vi får se Kelly fremover, da Warburton neppe vil fremstå som vinglete. Om det er lurt gjenstår å se!

 

U R´sss