Av STEINAR SÆTHER

Vi er ikke til å bli kloke på enda. Ustabile i både spill og resultater, og dermed blei det to serietap før vi på tirsdag slo Rochdale ut av ligacupen. Mye krefter brukt sida seriestart med to kamper i uka fram til nå. Foruten landslagsspillerne blir det pause fram til 10. september. 

Siste hindring på veien mot en liten ferie for de fleste er Wigan. Med Gary Caldwell som hærfører rykka de opp igjen til det nest beste selskapet foran denne sesongen. Så langt har de bitt sånn noenlunde fra seg med 1-1-2 og er nede på en 18. plass. Både skårer en del mål og slipper inn nesten like mange, 8-7 er tallene. Våpenet er her som hos Barnsley og Burton, de to andre som rykka opp, aggressivitet og stålvilje. Og når Will Grigg skårer så mye som han gjør (foreløpig) så gir det en viss poengfangst.

Latics starta med tap borte i Bristol, fortsatte med det samme for Oldham i ligacupen, før svake Blackburn fikk juling 3-0 hjemme på DW Stadium. Birmingham fikk bare med seg ett poeng derfra kampen derpå mens Wigan fikk 0 poeng med hjem sist lørdag fra Nottingham i et vilt oppgjør som endte 4-3.

Mannskapet består av to rutinerte målvakter i førstevalget Bogdàn, og Jääskelainen, sistnevnte 41 år ung. Mye rutine foran seg i Warnock, Morgan og Buxton. Herr Buxton husker vi godt fra en opprykkskamp mot geitebukkene, he-he! Sammen med et par unggutter er de viktigste nevnt. På midten finner vi med to unntak en skokk spillere som er 20-25 år og sultne på suksess. Kun gamlingene har et navn kjent for flere, Gomez og Perkins. Aller fremst er funnet Grigg allerede nevnt, han har 4 mål på 5 kamper til nå, cup inkludert, og imponerende 23 mål på 25 kamper i seriespill! 

Fra hospitalene meldes det om 4 Wigan-spillere som har vært der hele tida på ettersommer`n, mens hos oss er fortsatt Mackie, Robinson, Gladwin, Lynch og mest sannsynlig El Khayati, ute av drift. Men Sandro var veldig tilbake mot Rochdale med sine to mål, og friskmeldte Borysiuk var visstnok banens beste i den kampen. Begge får helt sikkert spilletid på The DW Stadium lørdag. 

Som mot Barnsley har vi en god statistikk å hvile på, tre seiere og fire U`er på de siste sju i serie og sluttspill. Håpet er at vi ikke hviler den første halvtimen denne gang og ryker på et nytt tap. På denne banen har det på de siste sju endte 1-5-1. Legg merke til at vi kun har tillatt motstanderen åtte avslutninger på mål i åpent spill, som er minst i championship, bare så synd fem av dem har gitt nettsus. Notèr også at vi enda ikke har klart å skåre sjøl i åpent spill i serien, og knapt nok i cupen. Forbedringspotensiale der altså, ettersom vi skaper gode sjanser!

Hva trur jeg så om dette oppgjøret? Viktig for begge med tanke på både opp- og nedrykk. Kort vei foreløpig til begge stadier for begge lag. Om vi ikke innbiller oss at vi er invitert på kaffeslabberas den første halvtimen og lar Grigg og kompani skåre tidlig, så kan denne kampen ende med hva som helst. Trur dog minst på U. 2-1 eller 1-2? Kan Sandro eller Borysiuk utgjøre en forskjell?