Av STEINAR SÆTHER

Etter å ha vært assistent i norsk tredje og fjerde divisjon gjennom 27 sesonger, var det uforståelig at assistenten ikke fikk med seg at både Sunderlands målvakt, som i den famøse situasjonen med Austin, var nest siste forsvarer, og siste forsvarer var midtstopperen, opphevet offsiden. Personlig satt jeg først og gledet meg over et potensielt avansement, før jeg fikk hakeslipp når bildet viste assistenten med flagget oppe. Dette var ingen millimeteravgjørelse som et VAR ville sett på. Premier League. Vi tapte kampen der - straffebommene etterpå kan hende kom som en konsekvens av den avgjørelsen.

Når det er skrevet, var vi ikke gode i kampen. Mangel på struktur på midten var åpenbar, og det er forståelig når en veit at Stefan, Ball, McCallum, Willock fra start, og andre i den vanligste førsteelleveren, ikke spilte. Og, har vi mista noe av gnisten og momentumet?

Uansett må vi riste av oss skuffelsen over både avgjørelsen og kampen i seg sjøl. I kveld, en dag for tidlig, kommer skogvokterne til KPFS. Forest har hatt ei rolig uke og stiller uthvilte. Vedder en tjuemynt på at manager Steve Hooper har sett på våre svakheter, og vil legge en slagplan deretter. I mitt hode vil det blant annet si høyt press når vi begynner helt bakfra hos Dieng.

Vi spiller på samme måte som veldig mange andre lag uansett nivå. Som kampleder sjøl har jeg sett så mange lag forsøke å spille seg ut. Mange lykkes når presset er lavt, men når presset øker, øker sjansen for at motspillere vinner ballen i gunstige posisjoner. Enkel logikk!

Hvem skal kunne plage oss i kveld? Grabban er alltid en trussel - sjøl om denne høsten ikke har vært på vanlig(?) nivå. Han har skåret 5 ganger, som betyr ett mål i omtrent hver tredje kamp. Han har en ålreit makker i Taylor som har skåret tre ganger. Johnson på midtbanen har utover høsten fått god hjelp av Zinkernagel, som er på lån fra Watford - og har ei strålende fortid i Bodø/Glimt. Han og Junker var enorme for fjorårets norske serievinnere.

Før 0-4 hjemme for Fulham sist hadde mannskapet en god periode. Fem seiere og en uavgjort lar seg høre, og med tanke på at Forest lå begredelig til, var perioden ekstra velkommen. Det må skrives at godtgående Huddersfield borte var den største triumfen, de andre var lag fra midten av tabellen og nedover. Men tre poeng er nå en gang tre poeng!
Cooper sitt mannskap mangler trolig 4 eller 5 spillere, hvorav 3 av dem er langtidsskadet. Ingen av dem ville vært aktuelle for denne kampen uansett. Warburton kan snart glede seg over både Field og Wallace sin tilbakekomst. Trolig litt for tidlig - men plutselig er de der!

For tida er dette for en helgarderingskamp å regne. Likevel har jeg på følelsen at dette ikke ender med uavgjort. HB og ingen resultattips fra meg denne gang. Får ei heller sett kampen, da er jeg opptatt med egen kamp. Så: Good luck, stay cool, stay strong 🙂