Av STEINAR SÆTHER

Det ble så trøblete som det kunne bli. Hadde som skrevet i analysen foran kampen mot WBA bange anelser, men at uavgjort var innen rekkevidde. Kampen fikk kun èn målskårer og han var ikke vår.  Baggies hører ikke hjemme nede i bunnen - det måtte et skifte av manager til for å snu den grimme trenden. 

For vår del er det viktig å forstå at våre motstandere har sett hva vi har vært gode på. Luton, Birmingham og nå West Bromwich Albion har alle møtt oss med fysikk og en plan om å ta bort våre sterke sider. I alle tre kampene blir vi presset høyt på banen, og backene våre blir sperret fra å søke framover. Har vi en plan B? Og, ser vi litt slitne ut?

Med nåværende form over tre kamper, en uavgjort og to tap, har vi beveget oss rolig fra andre til femte. Lagene rundt oss har snudd på en dårlig form etter forrige landslagspause, og spilt inn flere poeng. Mest imponerende var Sheffield United som slo Burnley 5-2 ved middagstider lørdag. Sistnevnte hadde kun ett tap før Bramall Lane. Men ingen er kongene på haugen over lang tid i Championship.

Huddersfield var ventet å kjempe nede på tabellen. De skuffer ikke! Helt nederst og ingen bedring å spore. Tallene sier 4-3-11 og 17-25. Få store tap, men de blir for små  de fleste kampene. Lørdag tapte de "kun" 0-1 borte for Blackburn i en heller svak kamp av begge lag. Borte er de dårligst av alle med 0-2-6 og 7-15. De to uavgjorte har kommet de seinere ukene, det med 3-3 mot Luton (hvor vi altså tapte) og 0-0 mot Middlesbrough.

Manager Fotheringham har siden 2006 fram til nå ledet hele 13 lag, det i flere land og ligaer. Han kom til Terriers i september - uten øyensynlig suksess. Han satser på brukbare Nicholls som burvokter. I forsvaret er det vel egentlig bare Tony Lees som har et visst navn, han spiller da også det meste. Notèr likevel navnene Helik og Ruffels. Hele tretten spillere har spilt i forsvaret til nå, noen har vekslet mellom forsvar og  midtbane. I midtbaneleddet spiller Holmes, Rudoni og Thomas omtrent alt. Angrepet inneholder som oftest Rhodes og Ward. De har hørt nettsus tre ganger hver. Camara kan for øvrig være en kandidat om en av de nevnte får hvile.

I troppen er nå JCS tilbake, og kan gå rett inn ved siden av Balogun. Dickie var ikke kjempegod mot WBA, og jeg mener JCS er en bedre partner til Balogun enn nettopp Dickie. På benken sitter også Dunne, som jeg holder foran Dickie. Richards er tilbake og kan starte. Dykes får nok starte i kveld, i sin kamp nummer 100 for oss. Han har bedt om det, og Beale er imponert over Dykes fordi han har fått en del hakk og sår utover høsten, uten at han har klaget et eneste sekund. Shopido påstår noen kan ta plassen til Amos, vil Armstrong starte, og Willock som helt sikkert starter, vil han få til et nytt fruktbart samarbeid med Chair? Amos, Roberts og Stefan må stå over, sånn det ser ut nå i ettermiddag. Om gjestene finner jeg faktisk ingenting!

Vi må tilbake til en vinnerformel igjen. For to, tre uker siden ville jeg kanskje sagt at vi bør vinne med et par, tre mål. Med tanke på at Terriers har to nylige uavgjorte borte, skal vi heller ikke nå se vekk fra at de kan gi oss mer kamp enn v i liker. Imidlertid ser jeg for meg at vi kan rusle noenlunde fornøyd hjem med tre poeng i kveld. Seier med ett mål er gull verdt, vinner vi med mer er det ren bonus.