Av STIAN KARLSEN

Gino Mauro Padula er fra Argentina har rukket og bli 38 år siden sist. Han spilte i QPR i perioden 2002-05 og ble en stor favoritt blant fansen, men hvor ble han så av? 

Hans lange sorte hår, intense spillestil og presise dødballer gav ham noe tilnærmet en kultstatus i QPR. 

Starten av karrieren
Han begynte sin profesjonelle karriere i River Plate i hjemlandet i 1996 og kom til England, Bristol Rovers i 1999. Etter korte opphold i Walsall og Wigan havnet han hos QPR og manager Ian Holloway sommeren 2002. 

QPR spilte på tredje nivå og var lengst nede i gjørma på dette tidspunktet. Han spilte 90 kamper for QPR og var med på playoff-finalen mot Cardiff i 2003, samt opprykket til championship i 2004. Etter en sesong i championship så forlot Padula QPR til fordel for Nottingham Forest. Det ble ingen suksess og ferden fortsatte ut av de britiske øyer i 2007. 

Fra flopp i Frankrike til sukesss i USA
Montpellier ble neste stoppeplass, men heller ikke i Frankrike ble det mange kamper og etter en sesong var det slutt. Ny arbedsgiver ble funnet på den andre siden av atlantern i MLS og Columbus Crew. 

Her fikk Gino spilletid og i 2008 vant laget MLS cup. Han fortsatte ytterligere to sesonger i Columbus Crew før han la fotballskoene på hylla i februar 2011 i en alder av 34 år. Det ble totalt 56 kamper og ett mål i MLS.

Høydepunktene i karrieren ble opprykket til championship med QPR 2003/04-sesongen og cupseieren med Columbus i 2008. I forbindelse med seier i cupen så fikk argentineren i etterkant møte selveste Barack Obama, noe som seg hør og bør ble dokumentert. 
 

 

Åpnet akademi
Etter karrieren ble han værende i Columbus og åpnet et fotballakademi for barn helt ned i 4-års alderen. "Bli bedre" er mottoet til akademiet og Padula forklarer at dette kom til fordi han syntes det er for mye press på unge spillere i fotball. 

At Gino Padula fremdeles har sterke følelser for QPR er det liten tvil om. Han har fremdeles sine lange sorte lokker i behold og la ut følgende bilder av seg selv etter at QPR hadde slått Wigan i playoff-semifinalen. 

 

Se mer om argentineren på hans facebookside her!