Av STIAN KARLSEN

I 1982 tapte QPR FA-cup finalen mot Tottenham. To finaler ble spilt etter at første kamp endte 1-1 etter ekstraomganger. Den andre finalen tapte QPR 1-0. 

I det første oppgjøret var det 0-0 etter ordinær tid. Først i andre ekstraomgang kom målene. 1-0 til Tottenham ble satt inn av Glenn Hoddle, som i dag er en del av trenerteamet til Harry Redknapp. Utligningen kom fem minutter før slutt og det var Terry Fenwick som scoret på en heading. (se scoringen i bunn av artikkel) 

QPR-karrieren
Fenwick spilte i QPR i perioden 1980-87 og fikk 256 kamper for klubben. Han scoret imponerende 33 mål fra sin backplass i denne perioden. Finalemålet mot Tottenham var historisk på flere måter da han også ble den første backen som scoret mål i en FA-cup finale etter åpent spill. Han dro fra QPR i 1987 og fortsatte karrieren suksessfylt et par sesonger i nettopp Tottenham. Han fikk 20 landskamper for England i perioden 1984-88, og er "kjent" som en av rundingsbøyene til Maradona da han scoret tidenes VM-mål for Argentina mot England i 1986. 

Nedturen som spiller
Fenwick passerte etterhvert middagshøyden som spiller og ble sendt ut på lån fra Tottenham til Leicester i 1990-91. Høsten 1991 fikk han en fengselsstraff for fyllekjøring og måtte sone to måneder bak murene. 

Avsluttet med Fjøra
i 1993 gikk turen videre til Swindon som hadde rykket opp til toppdivisjonen samme år. Her spilte han blant annet sammen med en Jan Åge Fjørtoft som nettopp hadde kommet til balløya. Fjørtoft ble en Swindon-legende, men den statusen fikk neppe Fenwick med sine 28 kamper for klubben fordelt på tre sesonger. i 1994, i en alder av 35 år, la Fenwick fotballskoa på hyllen. 

Managerjobben
Fenwick tok fatt på en managerkarriere omtrent umiddelbart og startet i Portsmouth 1995. Portsmouth spilte i den nest øverste divisjon på den tiden. Etter nesten tre sesonger fikk han sparken da Portsmouth lå helt sist i den samme divisjonen som han startet i. Han ble aldri noen populær figur på Fratton Park.

Karibia
Terry Fenwick søkte tilflukt langt vekk fra England, og havnet opp i Trinidad &Tobago i mange sesonger. Det var Bobby Robson som sørget for at han fikk den muligheten da hans Newcastle hadde lagt sesongoppkjøringen til Karibien, og ble spurt om aktuelle kandidater til lokale lag.

Her opplevde Fenwick flere år med sportslig suksess som manager i klubbene San Juan Jabloteh (2001/03 og 2005/13) og Central FC (2013-14). Etter å ha sikret Central FC en plass i den karibiske champions league i våres så var tiden i Karibia over. Han ble hentet fra Central FC til CS Visé på tredje nivå i Belgia. CS Visé har nye engelske eiere og rykket ned fra andre nivå forrige sesong. 

"Worst manager ever?"
I 2003 flyttet Fenwick en snartur tilbake til England da overtok han Northampton som slet tungt i League Two. Det ble katastrofalt dårlige resultater og flyttelasset var knapt på plass før han var arbeidsledig igjen. Fenwick fikk kun syv(!) kamper som manager der. Resultatet ble 0-2-5 og han har måttet tåle å være med i kåringen "the worst manager ever".

Fremdeles bundet til Trinidad&Tobago
Terry Fenwick har riktignok flyttet fra Trinidad&Tobago, men han har fremdekes sterke bånd til landet. Han er gift med ei dame fra derfra og har også sitt eget "football factory" der som han har drevet/driver sammen med Mike Smith. De har sine treninger, tilfeldigvis, på Queen´s Park Oval som er eid av Queen´s Park Cricket Club og tar ca 25 000 tilskuere. Større enn Loftus Road med andre ord!

Ingen store ønsker om retur til England
Han ønsker seg ikke tilbake til England som manager. 
- Hvis en storklubb skule komme, så ville jeg være gal om jeg takket nei. Når det er sagt så er presset der så enormt, og behandlingen managere får er virkelig ikke hva de fortjener. 

13 plass i Belgia
Fenwick har ikke fått noen god start på sin karriere i Belgia. I skrivende stund har CS Visé spilt 9 kamper og står med 10 poeng på en 13.plass. Med tre strake tap så er lokalavisene ikke lenger overbevist om at at den tidligere QPR-spilleren blir så veldig lenge i klubben. 

Terry Fenwick har uansett legendestatus på Loftus Road og da spesielt for sin scoring i FA-cup finalen. Det/den kan ingen ta fra ham. 

At han også fremdeles følger QPR tett er ikke vanskelig å skjønne av hans Twitter-konto. Der er det en klar overvekt av tvitring som inneholder  "Come on you R´s":)