Av STIAN KARLSEN

Stuart Wardley er nok den mest "ukjente" toppscoreren QPR har hatt i moderne tid. Han kom til QPR sommeren 1999 for den nette sum av £15 000 fra non-league laget Saffron Walden Town, og var i beste fall tenkt på som "stallfyll". 

Ringen sluttet
Wardley hadde sin definitive "prime-time" som spiller i QPR. Han kom fra non-league og etter tre sesonger i QPR jobbet han seg nedover i divisjonene igjen. Når han nå fyller førr så er han spillende manager i Saffron Walden Town hvor det hele startet på midten av nittitallet. Divisjonsmessig snakker vi da om liganivå 9, geografimessig snakker vi Essex som ligger noe øst, men ikke langt fra, London. 

Midtstopper, midtbane, spiss og keeper!!
Han kom til QPR som midtstopper, spilte et par reservekamper som midtbanespiller, scoret et par mål, og ble trukket oppover i banen av manager Gerry Francis. Det endte med at Wardley spilte spiss og scoret 14 mål for QPR i sesongen 1999/00. 

Han sto faktisk også i mål ved en anledning, da Chris Day måtte forlate banen mot Oldham og laget hadde foretatt alle sine tre bytter!!

Den eneste leddet han ikke spilte i for førstelaget var altså forsvarsrekka, som han opprinnelig ble hentet inn til. 

To mål i debuten på Loftus Road
Hvis man legger toppscorer-tittelen til side så er det Wardley huskes best for sin hjemmedebut i kampen mot Port Vale 31 august 1999. Der presenterte han seg ved å score to mål og laget vant tilslutt 3-2. 

- Det var fantastisk. Den første var herlig og en drøm som ble oppfylt, mens den andre var som om alle julaftener kom på en gang. Jeg scoret noe som midtstopper i Saffron Walden, men å gjøre det foran 16000 var sykt stort. 

Nedturen
Sannheten er nok at Wardley hadde veldig flyt den første sesongen i QPR. Han løp litt rart og så litt klønete ut med ball og de fleste så hans klare begrensninger som spiller. Det skulle da også komme frem i løpet av de to påfølgende sesongene, selv om det også skal nevnes at han ble rammet av skader i denne perioden. 

I et QPR som slet både sportslig og økonomisk ble så ble presset på skuldrene til Wardley for stort. Etter 14 mål den første sesongen så var det plutselig helt slutt. Det endte med at han mistet plassen på laget og forsvant stadig nedover i rekkene. Han var langt ute i kulden da han forsvant ut portene etter 2001/02-sesongen. Totalt 87 kamper og 14 mål ble fasit. 

Etter QPR
Etter en brukbar tid i Rushden & Diamonds over to sesonger, med et opprykk på CV´n,  ble de i tur og orden Torquay, Leyton Orient og Cambridge uten suksess før han var tilbake i non-league og nok en gang Saffron Walden Town i 2005. 

 
Klubblogoen tar seg defintivt bedre ut en tribuneanlegget hos Stuart Wardley sin klubb

Han har i tillegg vært innom en rekke små klubber (Bedford, Haverhill Rovers, Debden) og prøvde seg som manager i Bishops Stortford Swifts (gudene må vite hva slags nivå vi befinner oss på da...) etter 2005, før han igjen i 2013 var tilbake i Saffron Waffron Walden Town, men denne gang som spillende manager. 

Han har en svært høy stjerne i klubben og sees her på som "den hjemvendte sønn". Her er fremdeles spillende manager når han nå trer inn i 40-årene. 

Gratulerer med dagen Stuart! 

Til de som skulle ha interesse for groundhopping, eller bare har lyst til å lese et godt reisebrev så vil jeg anbefale denne linken!  En fyldig beskrivelse av Wardley sin nåværende hjemmebane Catons Lane, og kampen mot Long Melford (våren 2014) hvor Wardley faktisk også tegnet seg på scoringslisten!

U R´sss