Av STEINAR SÆTHER

Arrrgh! Disse marginene som ikke var på vår side mot Ipswich! Og lynraske Armstrong som løper fra det meste i to fotballsko. Det er det jeg husker aller best fra kampen. Men også hvor samlet vi nå ser ut i forhold til den første kampen. Rutinen gjør oss godt, slik at det er marginene (les; presisjonen) som vi må få på stell. Hederlige tap er som kjent lite å samle på.

Southampton måtte ned et nivå. Det så lite lyst ut sesongen i gjennom, laget var ikke godt nok for Premier League. Manager Russell Martin har ledet laget til to seiere og en uavgjort så langt etter ferien. Mål skåres, det har blitt hele 8 til nå hvorav 4 ble til hjemme mot kanarifugla. Hjalp bare litt, dog, når bortelaget også flakset inn like mange. Plymouth ble slått 2-1 borte sist lørdag og samme resultat ble oppnådd borte mot Sheffield Wednesday i første runde. Som oss ble de slått ut på forsøk i ligacupen, det borte mot Gillingham med 1-3.

Martins karriere som manager er kort. Han både spilte for og ledet Milton Keynes Dons fra november 2019 til august 2021. De to neste sesongene i Swansea husker vi vel som måtelig gode, og han fikk fyken hos waliserne i juni. I juli hadde han ny jobb! 

Han har vist tillit til unge Bazunu i målet, det framfor Lumley som kom i sommer, og vår andre eks McCarthy (3 kamper 2015/15). Når Martin kom tok han med seg Manning, "en trenger alltids en dyktig back, vettu!" I et system 4-3-3 spiller ellers Stephens, Bednarek og Walker-Peters på de andre plassene i backrekka. Har i hvert fall gjort det til nå. 

Midtbanetrioen besto av Stuart Armstrong, Alcaraz og Smallbone fram til sistnevnte ble skadet mot kanarifugla. Inn kan f.eks Charles eller Amo-Ameyaw komme. Trioen på topp blir naturlig Adam Armstrong, Adams og Edozie. Tella kunne vært et annet valg, men han ble kjøpt opp av Bayer Leverkusen i går seinest. Adam og Adams har tre mål hver allerede.

Ei knapp uke gjenstår av overgangsvinduet, begge klubbene vil styrke laget, Soton har langt større midler enn oss. Stansfield var kanskje aktuell for oss, han valgte derimot Birmingham. Soton har noen større kanoner i kikkerten, ikke minst om Adams flytter nordover til Everton. To nye som kan få spilletid i dag er duoen Fraser og Holgate som signerte lånekontrakt ut sesongen. De kom fra henholdsvis Newcastle og Everton.

Hjemmelaget har nevnte Smallbone samt McClean som mulige fravær. Vi kan glede oss over at Clarke-Salter er tilbake. Neppe fra start i dag, benken trenger å varmes først. Dykes, Willock og Field blir sjekket på formiddagen men ventes klare. Dunne er det lengste fraværet. Ellers ser det ålreit ut. Gubbins ble som vi vet lånt ut til Accrington Stanley like før helga.

Det kan som dere forstår bli hele tre Armstrong`er på banen i dag. Vår egen Sinclair vil være villig med i spurtduellene. Jeg frykter Sinclair sine mange lange og raske løp vil gi skader etter hvert. Han må underveis i sesongen spares noen ganger i kamper, kun være innbytter, tenker mitt hode.

Skåringsivrige kystboere vil gi oss ei stri tørn, og får naturlig favorittstempelet. Om så de ikke er denne sesongens svar på Burnley, vil de være en utfordring for ett hvert annet lag i Championship. Uslåelige er de imidlertid ikke. Med vårt nærvær nå av rutine, skal vi duellere jevnt i mange av kampens faser. Men holder det?

Ser ikke bort i fra at vi overrasker. Så 2-1 til Soton, samtidig som vi kan klare en U.