Vi har ikke for vane å ta poeng mot Chelsea. Vi pleier endog å tape kampene, selv om tapene ofte har vært med hederlige ett mål. Men vi fikk et hyggelig unntak på Loftus Road i høst da vi fra og med 35 minutter i 1. omgang spilte 11 mot 9, og vi vant 1-0 etter mål av vår skadede toppskårer fra sagaøya. Denne seieren var veldig lenge vår eneste på hjemmebane før etterhvert Wigan og nå seinest flere andre motstandere har endret en del på dette. Uten denne forvandlingen hjemme ville vi vært ferdigspilt og tilbake der vi kom fra.
For borte tar vi ikke poeng. Vi taper uansett hvem vi møter, og ikke bare fordi motstanderene spiller uimotstålig bra, nei, vi faller for egne prestasjoner.

Hjemmelag i flytsonen
Chelsea har mye å spille for, selv etter suksessranene mot Barcelona som ga Champions League finale mot Bayern Mûnchen. De kjemper om en tredjeplass i PL, og uansett en fjerdeplass for å være sikret neste sesongs gruppespill i CL.
Formen har tatt av etter at Villas-Boas fikk sparken; Ett tap på de siste 15 kampene i motsetning til 7 på de første 19, de har 36 plussmål mer enn oss, vi har 19 tap og 22 poeng mindre. Vi er også det laget med færrest bortepoeng av alle i PL, nemlig usle 11. Ikke tall å forvente poeng fra...

Tre viktige spillere er ute med skader og suspensjon: Luiz, Cahill og Ivanovic. Kanskje blir det noen endringer i startoppstillingen uansett etter noen dager i lykkerus. Men så har de spillere å ta av...

Formasjoner
Det diskuteres kvelden før om hvilken formasjon vi bør stille med 4-5-1 eller 4-4-2? Spørsmålet er jo hvor Cissè skal spille; framme sammen med Zamora eller skal han overta Taarabt sin plass på venstresiden i en fem mann sterk midtbane.
Personlig ser jeg ikke for meg at Cissè blir med på "altfor mange" løp bakover slik som Taarabt er blitt oppdratt til. Cissè er en avslutter! Men betyr det at han da må settes på benken for å gjøre plass til SWP som har underprestert? Problemene våre på midtbanen er nå altså at Taarabt er suspendert for denne ene kampen etter det doble gule kortet sist, og at Diakite er skadet.

Det vil ergo si at en ny og frisk Barton, som nå har gjort seg fortjent til å bære kapteinsbindet, får med seg to trege kollegaer i Derry og Buzsaky, samt den kreative energibunten Mackie.
Og hvor er undervurderte Tommy Smith i det hele? Kan han som har stor arbeidsrekkevidde overta plassen til Taarabt i 4-5-1? Nei, mest sannsynlig tar Traorè den plassen.

Vi har i flere kamper stilt uendret i den bakre fireren. Det kan nå endres. Hill må til sjekk før kampstart. Blir ikke Hill friskmeldt går enten Gabbidon inn på hans plass eller Onuoha inn der og Young overtar høyrebacken. Jeg håper Hill blir klar. Never change a winning back four!

Vårt håp
Vårt håp for kampen ligger i det at hjemmelagets spillere fortsatt kan være litt for glade etter ranene mot Messi og hans venner. Det skal ikke så mye manko på rett fokus til før vi kan stikke av med ett poeng.
Jeg har en følelse av at vi trenger 4 poeng til, og det betyr at neste hjemmekamp mot Stoke må vinnes. Wigan grisebanket Newcastle 4-0 i dag og bør nå være klare for en ny sesong mens Bolton klarte kun uavgjort i Sunderland, et godt resultat for oss.
Måtte bare Spurs slå Gamst`n seinere i morgen og United ta poeng fra City mandag så kan dette gå rette veien.

Røde kort
La meg avslutte med en aktuell kuriositet. Taarabt skaffet oss vårt åttende røde kort sist, og det er bare Sunderland i PL-historien som har flere, med 9. Om det er meningen at vi skal rykke ned (jeg hater den tanken!) må vi iallfall sette litt spor etter oss, så la oss ta rotta på Sunderland sin rekord.. Go for it guys! Kødda!

Dette stinker 1-0 til Chelsea...