Av STEINAR SÆTHER

badge mid.gifDet så plutselig lovende ut da Hugill sendte oss i front før minuttet var spilt mot naboen ved elva. Etter det skåra riktig nok Fulham to ganger og vant 2-1, imidlertid var dette to nivåer opp for vår del fra de foregående kampene. Vi kunne fint med litt mer hell og dyktighet, stjelt både ett og tre poeng. Det gir oss større håp foran avslutningen. Og avslutningen starter øst- og nordover for oss, i Middlesbrough.

Fra våre 50 poeng og ned under den dystopiske streken er det 7 poeng, målforskjell inkludert. Mange av kampene i går lørdag endte i vår favør. Charlton (fredag), Luton, Barnsley, Wigan og Birmingham tapte alle sine kamper, mens Huddersfield nøyde seg med uavgjort mot Preston. Er forøvrig en fordel at lagene under oss møtes, fordi da vil alltid noen tape kamper. Derfor tror jeg fortsatt 50 poeng holder til ny kontrakt. Men er vi fornøyd med å tape resten av kampene?

Middlesbrough under ledelse av vår kjære eks-manager Neil Warnock, sliter veldig. De er blant dem vi kjemper mot for å unngå nedrykk. Jeg så hele kampen mot Hull i midtuka hvor de tapte 1-2 borte. Kampen startet positivt for begge lag med to mål før spilte 8 minutter, deretter var det en gjennomtrist affære. Hull skåra sitt andre mål 2 min på overtid, i alle minuttene målene i mellom så vi lite til godt spill.

Boro har Brit Assombalonga som spydspiss. Han satte inn ei straffe helt i starten, resten av kampen var han "dau", som han har vært hele sesongen. Han er det beste Boro har å by på i avslutningsfasen. Er det da rart at laget ikke kommer seg unna gjørma. 40 mål på 40 kamper forteller i stor grad hvorfor laget er tredje sist. Det skal sies at de ikke lekker som ei sil, for 52 i eget nett er klart best nedover i tabellandskapet. Vi er fortsatt fjerde best hva antall mål framover angår, men har derimot vært løsslupne foran eget nett. På den statistikken er vi fjerde dårligst! Imidlertid har vi kun 4 innslupne på de 3 kampene vi har tapt etter pausa.

Warburton har påpekt overfor oss supportere at vi har et ungt mannskap. Flere spillere får debutere, noen har så vidt kamper fra før. Med Pugh og Hall ute av spillergruppa, var det viktig å få underskriften til Cameron og Angel for nok en sesong. De er kanskje ikke guds gave til fotballen i alle sine kamper, men betydningen av å ha deres rutine i kampene er viktigere enn vi tror.

I ettermiddag ser jeg for meg 0-0 ved pause, og at vi får den viktige skåringa i andre omgang. 1-0 til oss 🙂