Alle veit hvilken mektig motstander vi nesten er piska til å ta poeng fra. Tottenham Hotspur har totalt sett gjort en kjempesesong til nå, men er i ferd med å skusle vekk deltagelse i neste sesongs Champions League. Den mulige FA-cupfinalen mot Liverpool gikk rett i dass for Chelsea med 1-5 sist helg.

I serien viser formen at på de 9 siste kampene har de vunnet kun 2 ganger, hvorav hjemmetapet for Norwich 1-2 var det aller svakeste. På reis, kort eller langt, har de prestert 0-4-3 på de siste 7. Litt rart å tenke på, særlig når en ser på hvilken gulloppstilling de har på midtbanen. Bale, Modric, Lennon og Parker, og eventuelt van der Vaart om Adebayor eller Defoe spiller ensom spiss. Bale innehar så store kvaliteter at han kunne gått inn på nesten hvilket som helst lag i verden!

Om engelskmennene er misunnelige på Wales? Tåpelig spørsmål, kan du si... Men ting tyder på at alt snakket om Harry Redknapp sin gjesterolle som manager for det engelske landslaget i EM-sluttspillet har tatt altfor mye oppmerksomhet.
Skal Tottenham holde unna for sine konkurrenter Arsenal, Newcastle og Chelsea om de to siste plassene i CL (etter Manchester-lagene) må de begynne å vinne kamper igjen, for det er kun 4 å ta av. Motivasjonen skal det altså ikke være noe i veien med.

Et par mann ute med skade - Kaboul og Kranjcar - men det betyr mindre siden alle de andre store stjernene er med.

Over til oss. Vi bør ha minst ett poeng fra denne kampen og fire fra neste hjemmekamp mot Stoke om to uker for å beholde plassen i PL. Makter vi seier mot Spurs ser det straks lysere ut, om vi da ikke er så heldige at Man Utd allerede har vunnet PL når vi avslutter borte mot rival City, som kan bety et litt halvinteressert mannskap med sølvmedaljer i hånda og lite annet enn æren å spille om.

Dog: Det er hjemme vi nå tar poengene uansett motstander. Mot Arsenal var vi virkelig gode, mot svaneflokken nesten like bra etter hvert som kampen skred fram. Djibril Cissè er klar etter karantenen. Og det skaper nok litt hodebry for Hughes vedrørende oppstilling.

Zamora aleine på topp i et system 4-5-1 eller Cissè sammen med Zamora i 4-4-2? Jeg tipper Hughes gjør det siste. Vi kan ikke tillate oss å bli for baktunge siden mål som kjent skåres lengst framme, og Cissè på benken i den situasjonen vi nå er i er en luksus vi ikke har råd til.
Samtidig kan vi ikke tillate oss å bli for ukritiske i vår higen etter skåringer i og med at kontringer er en absolutt styrke for Bale & Co.

Godt at Heidar er i gang igjen. Han kan bli nøkkelen til seier om andre svikter foran kassa.
For vi kommer til å skape sjanser, hvor mange vil vi se etter hvert, men om, særlig, Cissè ikke får nettkjenning har vi et kraftfullt alternativ til på benken.

Omlag 25 norske supportere er ringside halv sju norsk tid. Måtte de få en fantastisk opplevelse i form av seier!