Av STIAN KARLSEN

Ian Holloway går inn i sin tredje periode i klubben. Den første var som spiller i årene 1991-96 hvor han fikk 147 kamper på midtbanen. Etter å ha forlatt QPR og tatt managerjobb i Bristol Rovers så kom han tilbake som manager i 2001. 

QPR var da en synkende skute med store økonomiske utfordringer, og en tabellposisjon på nedrykksplass i championship. Han klarte ikke redde klubben fra nedrykk, men ble med klubben ned på tredje liganivå. Klubben tilbrakte tre sesonger i divisjonen under før de rykket opp i 2003/4. Til tross for svært begrensede midler så stabiliserte Holloway QPR i championship. 

Forlot QPR i 2006
I 2006 var det slutt da han ble satt på "gardening leave" av daværende styreformann Gianni Paladini, etter at han ble linket sterkt til jobben i Leicester City. Til tross for ryktene endte han ikke opp i Leicester, men først var han innom Plymouth før Leicester kom på banen igjen i 2007. 

Suksess i Blackpool og Crystal Palace
I 2009 overtok han Blackpool, noe som ble et lite eventyr. Han tok laget til Premier League og laget sjarmerte alle med sine offensive holdninger og karisma. Det ble likevel nedrykk og turen gikk etterhvert videre til Crystal Palace. 

Han klarte igjen opprykket til Premier League, men fikk en grusom start den påfølgende sesongen og etter 8 kamper var det over også i Palace. 

Nedtur i Millwall
Den siste managerjobben Holloway har hatt ble en nedtur. Etter litt over ett år så befant laget seg nestsist i championship og Holloway ble sparket, faktisk for første gang i sin karriere som manager. 

Etter dette har Holloway hatt en rolle som "fotballekspert" i Sky Sports. 

Blandet inntrykk
Blant fansen er det blandet mottagelse av tilbakekomsten. Ingen tvil om at Holloway har en høy stjerne blant supporterne, men mange mener likevel at dette er nok et steg tilbake. Dette er nok ingen langvarig løsning som bidrar til stabilitet og ro. Skeptikerne er mange og Holloway har en jobb med å overbevise dem. 

På den positive siden så har QPR ansatt en manager som har klubben i blodet, solid erfaring fra denne ligaen og med flere opprykk på samvittigheten. I tillegg får man pressekonferanser av en helt annen kaliber enn hva vi er vant til de siste årene. Ian Holloway er en gjøgler, det kan ingen ta fra ham. (se videobevis i bunn av artikkel) 

Ian Holloway har mye å tape på dette, men ser antagelig flere muligheter enn begrensninger ved å gjennomføre dette. Vi stiller oss bak ham og ønsker ham lykke til! (det kan han trenge...)

U R´sss