Av STEINAR SÆTHER

Det blei det tapet jeg forventa i Derby. Som nevnt forrige gang er jeg skuffa over hvor mange ganger vi avslutter angrepene våre utafor stengene. Det var gjentagende mot geitebukkene, den eneste avslutningen på mål kom når Freeman skjøt rett på målvakta på slaget 90 minutter. Før den tid avslutta spillerne våre 6-7 ganger utafor stengene. Hva er det egentlig de sikter på? Den halve kvadraten som synes ledig borte ved stolpen? I tilfelle må avslutterne våre tenke annerledes. Spissene som har fire mål hver og midtbanen som har færre, må nærmest bes om å sikte på målvaktene framover. Da er sjansen langt større for at ballen faktisk ender i nettmaskene - regner jo med at avslutterne ikke treffer det de sikter på da heller (målvaktene) og at målene renner inn...

Flomlyskamp igjen, og tv til og med! Det er Brentford som tar drosje den korte turen over til oss. Stort mer lokalt blir det ikke, og jeg innrømmer få timer før avspark at jeg ikke gleder meg voldsomt til å se min første tv-kamp for sesongen.

Bisvermen borte i gata har plassert seg så vidt over oss på tabellen. Nærmeste nabo i spill og på gateplan, for etter en dårlig start på høsten har de spilt seg gradvis oppover tabellen, for så å bremse i de to siste kampene. Forskjellen på lagene som befinner seg hhv som nummer 15 og 16, er 2 poeng og 8 plussmål. 

Hjemme på Griffin Park har biene sverma seg fram til 2-6-1 og 15-13. Utafor bikuben har de som de fleste andre, bedre resultater enn oss med 3-2-4 og 11-11. Ingenting av dette er imponerende må vite, dog så ujevnt at de er vanskelige å spå fra kamp til kamp. Uavgjort både mot serieleder Wolves og bånnplasserte Burton (forrige tirsdag) understreker det. Lørdag for ei drøy uke siden var de ikke i nærheten av poeng i Cardiff (tap 0-2) mens de før der igjen spilte seg til to borteseiere på rad mot Preston og Birmingham.

Godeste manager Smith siller alltid med Bentley i mål. Danskene Bjelland og Dalsgaard har fått mye spilletid i forsvaret, Egan og Yarbet noe mindre, og fire andre kan være aktuelle pga skader. Midtbanen er ei stor drivkraft i laget. Spillere som Sawyers, Yennaris, Woods og Clarke river og sliter banen opp og ned. Framme vedder jeg en 20-mynt på at Watkins og franske Maupay spiller fra start, men i forrige kamp måtte Jozefsoon inn fra benken og redde poenget mot Burton. 

Av skader er vi ille ramma! Utrolige 8 forsvarsspillere er erklært ute av spill, og da står Holloway igjen med Bidwell, Robinson og Baptiste som eneste tilgjengelige seniorer. Blir Kakay den fjerde bak, eller faller oppgaven på en av de andre ungdommene? Ei trøst er at Luongo er friskmeldt etter sjukdom, og da er midtbanen vår inntakt. I bisvermen er heller ikke alt friskt og svermeriskt. 3-4 bier summer garantert ikke i kveld, 2-3 andre er det tvil rundt. Danske Lasse Vibe kan kanskje bli klar igjen...?

Statistikk: Vi har tapt de tre siste kampene uansett arena og turnering; begge seriekampene forrige sesong og ligacupen tidligere i høst på Loftus Road med uanstendige 1-4 😞 "Artig" å vite at kun Brentford har tapt flere kamper enn QPR etter å ha tatt ledelsen i kamper denne sesongen. Tallene er 16 mot 13. Om fotball utelukkende var statistikk ville det vært en klar fordel om biene tok ledelsen i kveld!

Hva en håper på og hva en trur på er to forskjellige ting. Håpet kan ingen ta fra oss, men jeg er ikke veldig lystelig med tanke på enden på visa i kveld. Det som surrer mest i bakhodet er igjen tap 1-2. Kom igjen`a, gutta, prove me wrong. Pliiiiis! For lokaloppgjør skal ende 1-1 de ;-)