Av DAG HÅKON HELLEVIK

Vi har fortsatt to igjen kamper å spille og kan selvsagt øke poengfangsten ut over de 50 vi nå har, men det gjenstår gode motstandere i Leeds og Coventry. Frykten er derfor at vi taper begge. Per i dag er vi foran både Blackburn og Plymouth på tabellen, men disse er bare ett og to poeng bak og har såpass god målforskjell at de sannsynligvis vil passere oss ved poenglikhet.

Det er derfor resultatene til Birmingham (46 poeng), Huddersfield (44) og Sheffield Wednesday (47) som avgjør bunnstriden. Hvis to av disse tre klubbene passerer oss rykker vi sannsynligvis ned.

Sekspoenger
De to førstnevnte møtes i nest siste serierunde, noe som er en stor fordel for oss. Begge kan jo ikke vinne! Taperen av den kampen vil ikke kunne passere oss på tabellen.

Ved uavgjort er Huddersfield verst ute, de må vinne for å kunne klare 50 poeng. Det beste for QPR vil imidlertid være at nettopp Huddersfield vinner kampen. Da er Birmingham satt ut av spill. Huddersfield på sin side kan få 50 poeng ved å vinne også siste kamp, men vi har såpass mye bedre målforskjell at terrierne likevel vil ha problemer med å gå forbi oss.

Skal Huddersfield passere QPR på tabellen må de vinne sine to siste med i alt 6 plussmål, mens vi må tape våre to med 6 i minus! Det er mulig selvsagt, men ikke veldig sannsynlig.

Hvis vi taper våre to siste vil imidlertid Birmingham være forbi oss med 4 poeng på sine siste to kamper. Da må Brum, i tillegg til å få ett eller tre poeng mot Huddersfield også ta tre eventuelt ett i siste runde mot opprykkskandidat Norwich.

.

Sheffield Wednesday
Skjer det, henger vår skjebne igjen på resultatene til Sheffield Wednesday. Uglene kan i så fall ikke tillate seg å tape noen av sine to siste mot henholdsvis topplaget WBA og middelhavsfarerne Sunderland. Med tre poeng i en av kampene og 50 poeng totalt er de likevel bak oss på målforskjell, så de trenger minst 4 poeng!

Worst case er med andre ord at de to fiaskokampene vi har hatt mot nedrykksrivalene fra Sheffield kan bli avgjørende. Sjansene for at det skjer er fortsatt en god del mindre enn 50 prosent, men de er dessverre ikke null.

Alt vi kan gjøre nå er å telle ned til hjemmekampen mot Leeds fredag kveld. Med et godt resultat der, blir alt vi har fundert over i denne artikkelen redusert til uvesentlig teori.

Status etter 44 av 46 seriekamper

18. plass - QPR : 50 poeng - 16 minusmål
21. plass - Sheffield Wed. : 47 poeng - 29 minusmål
22. plass - Birmingham : 46 poeng - 16 minusmål       
23. plass - Huddersfield : 44 poeng - 27 minusmål