Av ALLAN KLO

Vi stilte med samme lagoppstilling som i forrige helgs sterke borteseier mot Bolton. Ser vi bort fra Joey Barton´s annulerte mål, ble imidlertid første omgang et laaangt gjesp.

Manglende kreativitet på topp var slående, og et tydelig tegn på hvor mye vi savner en kantspiller med kvalitet. Shaun Wright-Phillips var tildelt rollen som tilrettelegger på venstresiden, men som så mange ganger før så vi at den tidligere landslagsspilleren ikke holdt mål.

Få sjanser
Spisskomboen Johnson/Austin fikk dermed lite å jobbe med. Barton´s scoring  etter ti minutter var det eneste som skjedde av betydning i omgangen. Annuleringen var i tillegg av det feilaktige slaget, noe TV-seerne fikk med seg på reprisen.

Innsatsen på midtbanen var også variabel, der Barton hadde sine vanlige feilpasninger, og Henry ofte valgte å spille ballen bakover når det mest naturlige valget var å føre ballen framover. Men førstnevntes aggresivitet er gull verdt i denne divisjonen, og berger æren for Barton.. såvidt.

Leeds hadde svært lite å by på, og det meste som havnet foran kassa ble enkelt plukket ned av Robert Green.

Ellers må det sies at dommer Atwell tillot svært mye. Det bør spesielt Joey Barton være glad for. Etter 35 minutters spill løp han rett og slett ned Rodolph Austin like utenfor 16-streken. At ikke Leeds fikk frispark der, får vi prise oss lykkelige for.

2. omgang
Vi markerte oss litt mer i andre omgang, og spesielt Charlie Austin var livlig. Han fikk to sjanser tidlig i omgangen, men i begge tilfellene kom han litt for skrått på mål til å ha oddsen på sin side mot ex QPR-keeper Paddy Kenny.

Begge lag sloss med presisjonen, og ikke så rent få pasninger gikk i hytt og pine. En 0-0 kamp lå i kortene, noe vi i utgangspunktet ville vært mer enn fornøyde med mot et hjemmelag som er svært vanskelige å overliste på eget gress.

Friskt blod
Så, i det 63 minutt kom endelig David Hoilett innpå. Wright-Phillips gikk over til sin faste plass på høyresiden, og det ble straks mer fart i angrepet.
Vår lynraske venstreving ser imidlertid ut til å ha overtatt der Adel Taarabt slapp, og er ikke den som slår pasninger til bedre plasserte medspillere i utrengsmål.

Når det er sagt, Hoilett skaper han store rom med sin bevegelighet. Dette var også en av grunnene til at Clint Hill kunne snike seg ubemerket fram ett kvarter før full tid. Fra bakre stolpe skjøt han ballen enkelt opp i nettaket, og fikk dermed sitt første mål på 2 1/2 år.

Vår kaptein var også svært så delaktig i seieren for én uke siden mot Bolton. Da hadde han den avgjørende pasningen til målscorer Andy Johnson.

Sluttspurt
Mot slutten av kampen trakk vi oss tilbake i kringvern foran Robert Green mens Leeds kastet alt de hadde framover. Fem minutter på overtid gjorde ikke så rent få QPR-hjerter et ekstra hopp, da Rodolph Austins nydelige skudd fra 25 meter traff tverrligger/stanga - og ut.

Det hadde vært blodig urettferdig om de helhvite skulle snappe ett poeng på denne måten. Leeds hadde nemlig lite å stille opp mot en forsvarsmur som holdt nullen i tredje ligakamp på rad.

Nå deler vi tabelltoppen med Blackpool, der kun målforskjellen plasserer oss på 2. plass. Vi kan se fram til en behagelig landslagspause på to uker, før vi spiller to kjappe hjemmekamper mot henholdsvis Birmingham og Brighton i midten av september.