Av STEINAR SÆTHER

 

At vi skulle tape i Hull kunne vi se for oss. Tre mål kan vi diskutere oss grønne på om var riktig eller rettferdig. Sånn ble det!

Jeg skrev i analysen mot Hull i motsatt oppgjør at Jaden Philogene var en kandidat for Premier League. Etter returoppgjøret hvor han bl.a skåret det tredje målet, tenker jeg just det samme. Han har det i seg.

Har vi Championship fortsatt i oss? Forsvar og midtbane har det i seg. Begovic så vidt det er.

.

Allergikere på topp
Spissene våre har det ikke. Kun nedrykksklare Rotherham og hardtkjempende Wednesday på plass 23 har skåret færre. Om vi ikke skårer i minst en av de gjenstående kampene uten mål i mot, er vi virkelig i trøbbel.

Jeg tror nok de fleste har sjekket hvem våre motstandere i bunnsjiktet skal møte denne tredje siste serierunden - ja, og ganske sikkert hvem de skal møte i de to siste serierundene. Men for ordens skyld:

Sheffield Wednesday på plass 23 med 44 poeng møter Blackburn hjemme, som er 17 med 49 poeng. Dette skjer middagstider søndag via "kringkastingen". Blackburn blir klare med minimum ett poeng. SW må forstås aller helst ha tre.

Poengkamp
Huddersfield, også med 44 poeng, møter allerede klare Swansea hjemme. Birmingham med 45 har tilsynelatende den enkleste oppgaven da de møter Rotherham. Men det er borte, og Millers har lyst til å si farvel med Championship foran egne fans på en skikkelig måte.

Stoke med 47 møter Plymouth 48 hjemme. Dette blir et spesielt møte for Stoke sin manager Steven Schumacher. For som skrevet et par ganger før, så kom Schumacher fra Plymouth ved årsskiftet. Og det var hans ønske om å gå til Stoke som ble avgjørende.

Det er kun etter nok et managerskifte at Plymouth har begynt å ligne seg selv igjen. 7 poeng på de tre siste har antagelig vært livreddende i divisjonen.

Preston ute av playoff
Vi med våre 47 skal opp mot Preston North End, det hjemme på Loftus Road. Bortelaget har kun teoretiske sjanser til å ta fra Norwich den siste plassen i sluttspillet. I praksis er sjansen over etter to tap på rad.

Hvilken interesse av denne kampen har bortelaget?

I hvilken tilstand kommer de til oss? Motspørsmålet blir nødvendigvis det samme: I hvilken tilstand starter vi kampen?

Jeg tror mange av oss tenker på denne kampen som den enkleste av de tre gjenstående. Leeds hjemme og Coventry borte høres vrient ut, men har vi tapt de to kampene på forhånd? Hvem har glemt innspurten forrige sesong?

Inntil det motsatte er bevist kommer Preston til oss med det mål for øyet å vinne kampen. Når vi går på banen veit alle hvordan de andre kampene har endt.

Uansett må vi glemme konsekvenser, vi må ha fullt fokus på strategier og prestasjoner. Uten det har vi tapt. For å bruke en gammel floskel: Om du gir en finger, tar de hele hånda!

Elendig hjemmeform
Det mest skremmende er at vi er Championships nest dårligste hjemmelag. Kun Rotherham er svakere enn oss.

Mens vi unngår å skåre mål (40 i alt) har gutta fra Deepdale skåret 56. Dem vi kan frykte mest er danskene Frøkjær-Jensen og Riis, og ikke minst vår eks unggutt Will Keane. Han har 13 nettkjenninger til nå. Og: Prestene liker seg altfor godt på Loftus Road...

Har så umåtelig lyst til å skrive at jeg tror vi seirer og sikrer neste liv i denne fantastiske divisjonen. Men kampen er vidåpen. En neglebiter av en kamp - før kampstart.

Dårlig odds på helgardering, men skitt au!