Av STEINAR SÆTHER

Vi lada opp til denne kampen ved å slå Barnsley litt ufortjent 3-2 borte på Oakwell Ground mens Uwe Rôsler og hans mannskap tapte 3-4 borte for Blackburn. Felles for begge mannskapene var at nesten ingen av de åpenbare førstevalgene til a-lagene spilte. Harry sendte utpå debutanten Coll Donaldson allerede fra start, og han danna stopperparet sammen med Hughes. Barnsley utnytta altså mangelen på relasjon to ganger, men om en ser kampen under ett klarte de seg ålreit.

En annen debutant, en som mange har venta hele våren på, var Mike Petrasso. Han fikk sine minutter på slutten og virka pigg.

Forsvarsrekka
Vi kan vel være sikre på at ingen av disse vil starte kampen fredag kveld. Det hadde ikke vært Harry! Registrerer at Spurs-lånet Ekotto fortsatt er ute av drift og om vi kjenner Harry rett vraker han Yun, som storspilte og skåra et flott solomål. Dunne er klar som et egg, sier kaptein Hill, som antagelig spiller venstreback igjen. Stoppere blir i tilfelle nettopp Dunne samt Onuoha, og Simpson får normalt høyrebackplassen.

Barton spiller garantert. Er Traorè skadefri spiller han også. Benayoun blir nok valgt foran Hoilett på høyre midtbane - om førstnevnte blir spilleklar, og det fins fredag kveld ingen indikasjoner på det motsatte. Hvem fjerdemann blir er litt uvisst. Morrison blir det kreative bindeleddet mellom ordinær midtbane, og Austin fronter oss.

Gomez nøkkelen for Wigan
Wigan har tre langtidsskader men ingen nye slik at Rôsler stiller toppa han også. Det vil si at Al Habsi returnerer til sin posisjon mellom aluminiumet. Toppskårer`n, Man Utd-lånet Nick Powell, som sto over mot Blackburn sist, er meldt skadefri. Hans makker nå i våres, Martyn Waghorn, er i god form, har skåra jevnlig etter påske. Men begge disse er avhengig av at venstrekanten Jordi Gomez fungerer, han aleine har skapt hele 52 sjanser for Wigan denne sesongen, flest i championship. Simpson har en utfordring der!

Jevnspilt
Den siste onsdagen i oktober spilte lagene 0-0 på The DW Stadium i Wigan, i returoppgjøret vant vi 1-0 i en heseblesende og åpen kamp etter tidlig skåring av Benayoun, som seinere blei utvist. Disse resultatene har vært litt typiske for møtene lagene i mellom de seinere åra. 1-4-1 er tallene for bortekampene våre der oppe, hjemme ligger vi litt foran, men det tar vi før mandagskampen vår - som vi får håpe fortsatt har interesse, for å si det sånn.

Dalende form
Wigan så lenge kruttsterke ut men har droppa noe form utover våren, og hjemme hvor de hadde imponerende 7-4-0 i en sekvens, har de nå 1-0-2 på de tre siste. Det mot lag med ryggen mot veggen, Millwall og Blackpool, og med hhv 0-1 og 0-2.

Om vi klarer å rydde skikkelig opp i de hjørnesparkene vi får i mot og Dunne spesielt hever kvaliteten på forsvarsarbeidet sitt, føler jeg meg ganske trygg på at vi får et godt resultat. Mitt tips skiller seg lite fra andres, og jeg sier 1-1, og det kan godt hende ett av, eller begge målene, kommer seint.