Av STIAN KARLSEN

Klubben avslørte dette på de offisielle nettsidene mandag formiddag. 

Steve McClaren fikk tilsammen 46 kamper som QPR-manager med statistikken 16-9-21. Dette er ikke skremmende isolert sett, men med den formen laget har vist etter nyttår så er det helt naturlig at hans posisjon har vært vurdert de siste ukene. 

En merkelig QPR-karriere er dermed avsluttet. Han startet sesongen med fire strake tap og lå dønn sist i championship. Deretter kom det en strålende periode som varte nesten sammenhengende fram til jul. Etter jul har det igjen vært bare sorgen, noe som har ført oss fra kamp om playoff til å kjempe for plassen. 

Uttalelser fra klubben
Lee Hoos
-  En slik beslutning er aldri enkel, spesielt når det er snakk om en person dom er så profesjonell og dedikert som Steve.

- Vi er takknemlige for all innsatsen han har lagt ned. Det er godt dokumentert at vi er i en overgangsfase og at vi jobber hardt med å gjøre klubben stabil finansielt. Med dette kommer det utfordringer, ikke minst med å kutte lønnskostnader samtidig som vi skal opprettholde det sportslige. 

- Når vi ser fremtiden og tar resultatene i betraktning så føler vi at det er det riktige tidspunktet å gjøre en evaluering av hvor vi er. 

Les Ferdinand
- Steve har jobbet veldig hardt i tiden hos oss, men når vi nå har begynt planene for neste sesong så føler vi at det er nødvendig med en forandring nå fremfor å vente til sesongen er slutt. 

Amit Bhatia
- På vegne av styret så vil jeg takke Steve for hans innsats og jeg ønsker ham lykke til i fremtiden. 

- Jeg vil også takken fansen for den tålmodigheten og uforbeholdne støtten de har vist den senere tiden med de resultatene som har vært, samt de utfordringene klubben står i. 

- Vi må se positivt mot slutten av sesongen og bygge for fremtiden. 

Assistentrener John Eustace vil ta over som midlertidig manager mens jakten på en erstatter for McClaren pågår.