Av STEINAR SÆTHER

1-1 i en kamp vi var få centimeter fra å vinne forrige lørdag, var litt bittert. Boro skåret via stolpen, vi ved Carroll endte også på innsiden av stolpen, dog ikke langt nok inn. I en ganske spennende kamp endte vi og Boro altså med det vanligste resultatet i fotball.

Byen ligger plassert i South Yorkshire. Sheffield ble sakte og rolig anlagt da normannerne ankom i vikingtida. Imidlertid er det spor etter bebyggelse og liv allerede fra omlag 12 000 år siden. Utover 1300-tallet ble de store innen knivproduksjon, før det ble mer variert økonomi. Vi kjenner byen best som stålbyen. George Orwell, han med boka 1984, mente i  et skriv i 1930  at det var på sin plass å kalle Sheffield, med all sin industri, for den styggeste byen i den gamle verden. 

I 1864 ble det meste av byen ødelagt av enorme mengder vann som flommet da et damanlegg gikk i stykker. 270 personer mistet livet. Under 2. verdenskrig fikk byen juling på ny da tyske bombefly slapp sine dødelige våpen. Heltemodig innsats fra RAF, det britiske flyvåpenet, gjorde at "kun" 660 personer omkom. Det må selvsagt nevnes at banen til Sheffield Wednesday i 1989 ble arena for tragedien som kostet 96 Liverpool-supportere livet. 

Klubben ble etter forrige sesong straffet med 12 poeng minus. Klubben står etter 3 kamper med minus 8 og er nederst. Om vi ser på plasseringen uten minuspongene medregnet, ligger klubben på 14. plass, 3 steg ned fra oss med samme antall poeng. Det er forstås et desperat mannskap vi møter på Hillsborough; hver kamp blir som en cupkamp.

Til nå har det blitt seier, uavgjort og tap i den rekkefølgen. Mens vi har 5-4 i målforskjell, står uglene med 2-2. I ligacupen slo de først ut Rochdale før Fulham ble for sterke i runde to. 

Manager Gerry Monk har ei helt grei spillergruppe. Det ser ut som Dawson blir førstevalget i mål, og foran ham har Reach, Iorfa, Lees og Penney gjort det så godt at de antagelig skadefrie beholder plassene på laget. På midten har Palmer, Windass, Bannan, Harris og vår gamle venn, Luongo, så langt gjort sine saker bra. Fremst har Kachunga, Brown og Rhodes spilt alle kampene.

Monk har to mann ute som har vært ute de tre første kampene. Warburton sier fredag kveld at han ikke har noen bekymringer.

Alt tilsier at dette blir en jevn batalje, og det kan godt hende underholdningsverdien blir bra. Jeg tenker at dette kan bli reprise av forrige helgs resultat mot Boro hjemme. Mitt tips blir derfor 1-1 igjen - og at ingen avgår ved døden denne gang...