Av STIAN KARLSEN

INSERT - EFL Statement.jpgFrykten og tiltakene i forbindelse med smitte av coronaviruset har vi nordmenn for alvor fått kjenne på kroppen de siste par dagene. En ganske sterk kontrast til hvordan engelskmennene velger sin tilnærming. Om vi fjellaper er hysteriske eller om britene er naive vil bare historien vise, men uansett så vil helgens runde i engelsk fotball etter all sannsynlighet gå som planlagt uten spesielle restriksjoner. 

Det betyr at QPR kommer til å jakte en ny trepoenger når Barnsley gjester Kiyan Prince Foundation Stadium lørdag ettermiddag. 

EFL fortsetter å følge situasjonen tett i samarbeid med lokale og nasjonale myndigheter, og som EFL skriver, er det selvsagt mulig at det kommer endringer på avgjørelsen. 

En meget spesiell torsdag i Norge har det vært, med så godt som full "lock-down", og det skal ikke legges skjul på at det var overraskende å lese denne uttalelsen fra EFL. Klarer ikke unngå å tenke på sitatet til Liverpool-legenden Bill Shankly: 

"Noen tror fotball gjelder liv og død. Jeg liker ikke den innstillingen. Det er langt mer alvorlig enn som så."


Usikkerhet for PL
EFL styrer divisjonene fra Championship og nedover. Premier League skal ha et hastemøte fredag for å se hvordan de løser helgens runde, etter at det torsdag ble kjent at Brighton-Arsenal utsettes som følge av at Arsenal-manager Mikel Arteta er smittet av viruset.  

Bli ikke overrasket dersom Premier League stoppes, og da er følgen trolig at EFL gjør det samme tiltaket kort tid i etterkant.
 

12 Warburton.jpg