Endelig serieåpning, endelig fulle tribuner. Dette var stort! 

Det var ingen virkelig store overraskelser i laguttaket til Mark Warburton. Eneste navnet på blokka som var savnet var Ilias Chair som uheldigvis var ute med sykdom.

Dieng startet udiskutabelt i mål. Foran ham var det De Wijs, Barbet og Dickie i trebackslinjen med Odubajo og Wallace ute som vingbacker. Dom Ball var vaktuhund foran treeren bak, mens Stefan Johansen fikk sine første minutter siden tilbakekomsten, attpåtil som kaptein. Chris Willock har vært brennhet i oppkjøringen og startet selvsagt, mens på topp var det Dykes og Austin som skulle putte ballen i mål. 

7 laf

Svak åpning
Et fullpakket elektrisk stadion og heltente spillere på begge lag. Det var det åpenbart at Millwall taklet best. Det var heseblesende tempo i åpningen og QPR hadde mer enn nok med å forsvare seg. 

Allerde før åpningsminuttet var over hadde Millwall truffet tverrliggeren med et innlegg. QPR klarte ikke klarere ballen ut av eget felt og det resulterte i uttallige cornere til Millwall de første 10 minuttene. Allerede etter 11 minutter skulle det stå 0-1. Millwall kjemper seg til dørlinja og lemper ballen inn. Ballen blir klarert ut på 20 meter hvor Jed Wallace står. Han bruker en touch på å legge den til rette på venstrebeinet og klinker den utagbart opp i Dieng sitt venstre hjørne. 0-1 var slettes ikke ufortjent på det tidspunktet. 

Høyt tempo
Til tross for scoringen fortsatte hjemmepublikummet med høylydt støtte. Litt om litt så kom QPR til hektene i banespillet og Stefan Johansen, som virket svært rufsete i åpningsminuttene, begynte å diktere spillet. Dessverre fikk ikke QPR det til å flyte som i oppkjøringskampene, men nå var man i alle fall mer med i oppgjøret. Savnet av Ilias Chair var merkbart og bevegelsene foran ball satt ikke denne ettermiddagen. 

Dickie på egenhånd
Etter 31 minutter så fant Rob Dickie ut at det var på tide med action. Han satte igang bakfra, i noe som lignet Rune Bratseth-klyv, og skled forbi i en Millwall-spiller. Millwall-forsvaret rygget og Dickie avanserte videre. Når forsvaret fant ut at det var på tide å støte, så var det allerede for sent. Dickie klemte til fra drøye 25 meter i limte ballen i høyrehjørnet til Bialkowski i Millwall-buret. En åpenbar kandidat til årets mål fra Dickie, noe som kunne minne om målet han scoret på vårparten forrige sesong mot Middlesbrough. Herlig. 1-1. 

Best inn mot pause
Målet ga en liten boost for våre menn, men fremdeles manglet det rytme i angrepsspillet. Et frispark fra Yoann Barbet var det nærmeste vi kom da den strøk rett på utsiden. Det var likevel optimisme å spore når man gikk i garderoben til pause. 1-1 var ingen krise etter en dårlig omgang. Nå skulle det justeres og tre poeng jaktes! 
 

E8MiE6_XIAENhMF.jpeg
 

Best også i starten av 2 omgang
QPR åpnet best etter hvilen, uten at det var gjort noen endringer. Litt bedre rytme og flyt, men det var enkeltmannsprestasjoner som skulle skape noe. Chris Willock hadde en frekk tunnell og utfordret inn i feltet. Prøvde å curle ballen i lengstehjørnet fra 15 meter, men endte like utenfor. 

Utover i omgangen jevnet det seg ut og det ble mindre og mindre av finspillet. Trolig hadde det høye tempoet i den første omgangen begynt å sette sitt preg på spillerne, for det ble etterhvert mye "kælking" av ball fra begge lag. 

Bytter 
Midtveis i omgangen var det tid for å bytte ut slitne bein. Charlie Austin var ferdig for dagen. Inn kom Andre Dozzell. Austin var merkelig anonym i dette oppgjøret og hadde en halvsjanse på skudd fra 20 meter som fasit.

Etter 73 minutter så er Stefan Johansen sluttkjørt og blir sittende på gressmatten. George Thomas kommer inn for kapteinen, som totalt sett leverte en helt ålreit kamp. Vi krysser fingrene for at det var kampformen som var rusten og gjorde at han måtte sitte litt på gresset. En skade hadde vært svært ubeleilig nå!

Kamp  
Mot slutten ble dette et typisk championship-oppgjør. Mye kjemping og langballer, harde taklinger og mange avbrudd i spillet. Det er ikke måten Warburton ønsker å spille, men Millwall hadde gjort hjemmeleksene sine på imponerende vis. Ingen av lagene kom til de virkelig store sjansene. 

Matt Smith kom inn for Millwall og spilte de siste 10 minuttene. At han skulle avgjøre dette hadde vært typisk, men Smith kom aldri til avslutninger. 

Dermed endte oppgjøret med poengdeling 1-1. Ingenting å si på resultatet. QPR fortjente faktisk ikke tre poeng her. Millwall var godt forberedt og gjorde en svært god defensiv kamp. 

Dommen:
VI hadde drømt om et bedre resultat enn dette. Kan likevel være sunt for at laget skal kunne senke skuldrene noe. 1-1 ingen krise, men vi hadde forventninger om mer. Forventningspresset vil sannsynligvis senkes drastisk de neste dagene etter denne forestillingen. 

Det mest skuffende er offensiv plan og rytme med to spisser på banen. Wallace og Odubajo kommer for sjeldent til innlegg fra kant, og presisjonen var alt annet enn god denne ettermiddagen. I tillegg var dette ikke dagen for hverken Austin og Dykes. Begge to slet med posisjoneringen og litt uvenn med ballen. Det var rett og slett for liten og dårlig bevegelse til at QPR klarte å spille seg gjennom i midten. Det var tydelig frustrasjon over mangel på alternativer offensivt. 

Bakover var vi ganske gode. Dickie, Barbet og De WIjs er alle bautaer av noen stoppere. Dickie best av de tre da han tør mest med ball, og får sin lønn i form av kanonscoring. De Wijs er ikke like god med ball, men en dønn ryddig duellspiller. Barbet er spilleren som har overblikket og veldig god til å posisjonere seg. Vingbackene står til karakteren middels. Odubajo hakket bedre enn Wallace. 

Fremover er det Chris Willock som er lagets fremste våpen i serieåpningen. Han vil fryktelig mye, og gjør ting på egenhånd uten at han lykkes med alt. Uansett er han et uromoment.

Rob Dickie vinner denne ganske enkelt i dag. Trolig hadde han fått den også uten scoringen! 

Nå venter ligacup og Leyton Orient i midtuken før Hull er motstander neste helg. Hull topper tabellen etter imponerende 1-4 borte mot Preston i dag. Noe mer passende enn å slå tilbake der kan man neppe finne. 

U R´sss

QPR-Millwall 1-1 (1-1)
Mål:
Wallace (11), Dickie (31)

Tilskuere: 16127
Dommer: Oliver Langford