Av STEINAR SÆTHER

Det er nok feil å kalle kampen mot Stoke for merkelig, selv om det var følelsen jeg hadde etterpå. Å tape 0-2 i en kamp vi like godt kunne vunnet - men det er kun vår egen feil at det gikk som det gikk. 0-1 var en tro kopi av 0-1 for Derby for ørten lange siden. Den gangen overtok vi spillet mer og mer, det skjedde ikke mot Stoke. Imidlertid var sjansene der, og de var store. Du får ikke større sjanser enn straffer foruten når en kan pirke ballen over streken.

Hva Austin tenkte på når han serverte Davies et tøffelspark aner jeg ikke. Etter å ha sett straffen i ettertid flere ganger, synes jeg å se at Austin virker interesseløs. Det er nok ikke riktig, til det er han for profesjonell. En kunne se frustrasjonen når han ble bytta ut - han var nesten på gråten...

Vi spilte ikke så bra før utsettelsene begynte. Warburton er tydelig på at dette beror på mangelen på vingbacker. Fire av fem har vært ute med skader, kun Kakay har vært tilbake. Kakay er egentlig femtevalget, mest på grunn av innleggskvaliteten. Barbet er ingen vingback på tross av et supert venstrebein. 

Hvor er så Niko Häämäälainen i dette bildet? Han spiller fast i LA Galaxy som nettopp vingback. Han spiller på et lag som ligger langt nede på tabellen (sist jeg sjekket) og bygger erfaring mot ålreit motstand. Han har også representert Finland to ganger i høst, blant annet da de slo Frankrike 2-0 borte. Kjenner ikke til utlånsvilkårene hans, så kanskje klubbene har skrevet under for hele sesongen uten "atterhald". 

Ola Shopido har jeg sett to ganger i høst med Sheffield Wednesday, og han har vært god i begge sine kamper. Har ikke spilt fast tidligere i høst, nå ser det dog ut som plassen ute på kanten er hans. Januar blir mer spennende enn på lenge!

Likevel har Warburton uttalt at han mest ønsker seg en ny midtstopper til på lån ettersom De Wijs er ute til februar. Får vi en skade på en av stopperne har vi nye problemer. Masterson er jo også utlånt og trenger ytterligere førstelagsfotball, har Warburton uttalt. Han spiller de aller fleste kampene i Cambridge sitt midtforsvar.

Applaus til trioen Warburton, Willock og Gray! De vant prisene for månedens manager og månedens spiller i november. Gray fikk prisen for månedens skåring mot Derby. Vi er selvsagt enige med de ulike juryene.

Har lest på nettet at enkelte mener vi må slutte å snakke om opprykk til Premier League, at vi ikke har noe der å gjøre. Jeg mener bestemt at hvis vi er blant de seks beste lagene i Championship idet serien er ferdigspilt, så har vi gjort oss fortjent til, enten å rykke direkte opp, eller spille ekstra om å være det tredje som gis muligheten. Vi har flere spillere i dette mannskapet som vil utgjøre en forskjell i enkeltkamper - om de da ikke (må) selges. Samtidig er jeg ikke skråsikker på at de samme spillerne vil få rikelig med spilletid i andre og potensielt bedre klubber. Gresset er ikke nødvendigvis grønnere på andre sine baner...

Etter et to temmelig fulle serierunder samt to kamper i går, har vi ramlet ned til en syvende plass. Boro og Terriers har så vidt passert oss, imidlertid har de begge spilt tre kamper mer enn oss.

Bournemouth er budsendt som sparringpartnere i kveld. Det er et sterkt bortelag i dårlig form om dagen. Etter ei rekke med uavgjorte kamper fikk de to nesestyvere. Likevel er de nummer to, poenget etter Fulham som har omtrent samme form. Når kun Blackburn av lagene under seg har vist solid form - med oss som god nummer to! - har forspranget ikke krympet. West Bromwich har spilt borte mot Derby når vi går på banen i kveld og kan beslaglegge andreplassen med seier - hvis vi også vinner. 

Scott Parker overtok et noe svekket mannskap i sommer etter nedrykket. Likefullt har Cherries gjort mange gode kamper, noe plasseringen vitner om. Har sett laget tre ganger i høst og de var gode i to av dem og vant begge. I den tredje fikk de uavgjort i en middels kamp. Bemerker da at dette var før de nye utsettelsene kom, og kampene med U`er og tap.

Mannskapet som slo oss 2-1 hjemme i høst er uendret. Litt skader har det vært, men foreløpig har de sluppet ganske billig unna.  Dog noen bekymringer nå. Travers står fortsatt godt i mål, som igjen betyr at ØH Nyland kun har èn kamp. Ikke gode nyheter for Solbakken, men sånn er det. Lagdelen som har slitt mest med skader er midtbanen. Ingen har spilt alle kampene, og antagelig har fraværene av Cook, Stanislas og Marcondes spilt en rolle. Sistnevnte ventes tilbake mot oss. Danske Billing spiller ikke alltid like godt men hans laveste nivå er høyere enn de fleste i divisjonen. Tyve kamper og sju mål er fasiten. Det er fremst kampene blir avgjort, bokstavelig talt, og det er Solanke som banker inn mål (16), det både på gode og middels dager. Legg dog merke til Anthony også (6). Begge disse har spilt samfulle kamper og er en håndfull for enhver.

Dette skrives tidlig morgen og skadeomfangene hos lagene er litt uviss. Mye tyder på at Cherries mangler fire eller fem spillere som ville vært aktuelle. Vi har et håp om å få med Wallace og Adomah i kveld. Blir en eller begge friskmeldte spiller den eller de! Dykes er ikke klar. De andre som har vært lenge ute, forblir lenge ute. 
Begge lag mye å spille for og jeg tror på en underholdende kamp. Koronaen gjør ting litt uvisst, så å sette et tips lar jeg være. Skal vi si en prosentvis tilnærming på 34-33-33...
Good game, everyone 🙂