Av DAG HÅKON HELLEVIK

Resultatene er som vi vet ikke så viktige, men det hadde vært kjekt å vise at det var mulig å score mål eller holde nullen.  Begge deler har vært nokså fraværende så langt i treningskampene denne sommeren.

Mot AFC Wimbledon lørdag, sommerens første engelske motstander, startet vi til og med kampen på 1-0. Et tilbakespill fra en forsvarer som ville ha ligget søvnløs en uke dersom det hadde handlet om ligaspill, ga Lyndon Dyles en gratissjanse som han tok godt vare på. Men så var det også slutt.

En del småpent angrepsspill til tross ble det aldri til noe mer, og etter pause fikk vi da også det obligatoriske baklengsmålet ved Josh Neufville. Utligningen kunne imidlertid ha kommet før pause også, særlig nær var James Tilley etter et horribelt balltap i Rangers forsvarsfelt.

Forover stilte vi med hele gullrekka, Dykes, Chair, Willock og Taylor Richards. Skal vi ha en sjanse mot rivalene våre i Championship burde de ha klart å putte mer en ett mot en medioker motstander fra League Two. Men nei. Gareth Ainsworth var riktignok fornøyd med flere av angrepene og kombinasjonene og mente at scoringene ikke var så langt unna, men sånt har vi hørt før. Vi tror det når vi ser det.

Østerrike
De to kampene i Østerrike var ikke veldig mye bedre. De to motstanderne var i hver sin divisjon på mer enn en måned.
I første kamp møtte vi Slavia Praha, som ble nummer to i den tjekkiske ligaen i våres. De var klart bedre enn våre gutter. Ingen av de to lagene Gareth satte opp var noen match for tsjekkerne, som fikk sine scoringer ved Lukas Provod, Oscar Dorley og Mick van Buren.

For QPR byttet hele mannskapet ved pause slik vanlig er i sommerens første kamp. Det vil si, det ble gjort ett unntak; med Rob Dickie solgt og Leon Balogun på sidelinjen spilte midtstopper Joe Gubbins hele kampen – som den eneste.

Også unge Rafferty Pedder spilte i begge omgangene. Han ble byttet ut ved pause, men ble byttet inn igjen da Jake Clarke-Salter måtte gå av med sin førtifjerde muskelskade 17 minutter etter at han var kommet på.

Målfattig
Vi har som nevnt fortsatt store problemer med å score mål, og de to vi fikk i den siste kampen i Østerrike bidro heller ikke til å roe fansens nerver. Motstander da var Vorwarts Steyr, en klubb som i vår rykket ned fra andre til tredje nivå i østerriksk liga.

Her var vi klart best, men vi klarte likevel ikke å score et «normalt» spillemål. Det første var en straffe, idømt etter at Lyndon Dykes ble dyttet overende, mens mål nummer to ville blitt en Youtube komi-klassiker dersom det hadde vært en tellende kamp. Keeper reddet et skudd fra Sinclair Armstrong, og Sinclair ble deretter truffet av klareringen fra en forsvarer som var først på returen fra egen målvakt. Vår unge irske venn fikk dermed notert sitt andre mål for A-laget, men også denne gang bare i en treningskamp.

Vertenes to keepere skal ha sin store del av æren for at det ikke ble flere mål, men gode målvakter må vi regne med å møte senere i sesongen også. Hvor god vår egen var skal være usagt, TV-bildene gir oss en følelse av at Joe Walsh burde holdt det skuddet han ga retur på tidlig i første omgang, en retur Jakob Kolb satte kontant i mål.
Deretter skapte gjestene fra London en serie hele og halve sjanser, i tillegg til straffemålet og Hawaii-fotball-målet som altså førte til at resultatet snudde og QPR vant.

Etter at Asmir Begovis debuterte mot Wimbledon har nå 28 spillere vært i aksjon i de tre kampene. Joe Gubbins mot Slavia og Joe Walsh mot Vorwarts Steyr er de eneste som har spilt 90 minutter i samme kamp.

Da Clarke-Salter ble skadd kom Gareth i akutt krise for midtstoppere, og akademispillerne Deon Woodman og Henry Hawkins ble hentet til Østerrike. De to spilte også mot Wimbledon. I tillegg fikk de tilreisende QPR-supporterne se nysigneringene Ziyad Larkeche og Paul Smyth, samt tre andre akademispillere uten A-lagserfaring nemlig Rafferty Pedder, Hamzad Kargbo og Alex Aoraha.

Lørdag 8. juli 2023

Slavia Prague – QPR 3-0

Første omgang: Jordan Archer, Albert Adomah, Jimmy Dunne, Joe Gubbins, Ziyad Larkeche, Stephen Duke-McKenna, Sam Field, Rafferty Pedder, Elijah Dixon-Bonner, Ilias Chair, Hamzad Kargbo

Andre omgang: Joe Walsh, Aron Drewe, Jake Clarke-Salter  (Pedder 62), Joe Gubbins, Kenneth Paal,  Alex Aoraha, Andre Dozzell, Taylor Richards, Charlie Kelman, Chris Willock, Lyndon Dykes