Av STEINAR SÆTHER

Det er sjelden jeg blir deppa etter tap i fotballkamper, også når vårt kjære og vakre QPR. Men etter 1-2 for Peterborough lørdag var jeg rett ut sagt muggen. Kanskje var det ikke kampen i seg sjøl som gjorde utslaget, men at den befinner seg i ei rekke hvor vi er naive, og at vi igjen unødvendig taper viktige poeng i opprykkskampen.

Vi mangler nødvendig balanse når motstanderen kontrer, og det hater vi. I seg sjøl naturlig, vi elsker sjøl å ta det andre laget når de er i ubalanse. Men vi mangler fornuft i jakten på seiersmålet. Jeg mener at vi bør holde igjen èn eller to i en form for sikring, i tillegg til de to eller tre som skal holde skansen. Framover er vi sterke, vi er det eneste laget i de fire øverste divisjonene som har skåret i alle kampene vi har spilt, ligacupen inkludert. Vi er per definisjon effektive sjøl om vi ikke skårer på alt
Med klokskap skal "ondskap" fordrives!

Søndre Land fra Nordre Land skal prøve å forhindre oss i å nå kvartfinalen i ligacupen. Og det kan de absolutt klare om vi fortsetter å være naive. Imidlertid har jeg tillit til at Warburton får gutta til å forstå hva det dreier seg om.

Manager Lee Johnson har ikke så mange kjente navn i spillergruppa. Likefullt har de fått en god start på høsten. 13 kamper er spilt og tallene sier 9-1-3 og 24-13 totalt. Det ene tapet - og det eneste hjemme foreløpig - kom seinest lørdag da Charlton vant 1-0 nord på østkysten. Borte har de overkommelige 3-1-2.  Fjerdeplassen er i praksis to poeng fra førsteplassen, hvor et imponerende Plymouth holder hus. Mellom disse klorer Wycombe og Wigan seg fast. Hvem holder ut lengst når vinter og vår setter inn? 

Apropos Wigan. Det var motstanden i forrige runde. Sunderland vant da 2-0 borte. Ingen dårlig prestasjon, og det var heller ikke seieren over Blackpool runden før...
Sånn det ser ut mandag kveld har Sunderland 4-5 skader å forholde seg til. Tre av dem ville normalt spilt kampen - om en ser bort fra omrokkeringer og eventuelt hvile. Vi er heldigere stilt med kun Field og Wallace ute, og kanskje også Thomas.

Jeg har sendt oss ut av alle de tre foregående rundene av ligacupen. Det har jeg ikke tenkt å gjøre denne gang. Samtidig er jeg ikke overbevist om at vi fikser seieren i ordinær spilletid. Sunderland er eneste gjenværende lag utenom PL og Championship. De kommer til å legge både hjerte og sjel i denne kampen. Gjør gutta våre det samme, ender denne kampen 1-1 eller 2-2.