Av STEINAR SÆTHER

1-0 i Cardiff var trygt og godt, liksom. 3 poeng er alltid en seier, og når de kommer på dette viset, er det finfint. Best var vi bakover, så det var dertil lite som ble skapt av rødstrupene. Om Cardiff må det sies at om det er dette de har å bidra med framover, har de all grunn til bekymring med tanke på nedrykk. 1-19 og 8 tap før den tilfeldige opphentingen mot Stoke, var ekstremt men ikke helt tilfeldig. Vi som tapte fortjent mot Fulham veit at Cardiff skal være glade de ikke møtte den gjengen i midtuka. Satt sjøl og så  Fulham sin maltraktering av Blackburn - 7-0 er spesielt på bortebane!

Prøver jeg nå å skrive ned vår egen prestasjon? Ja! Men etter 4 tap borte var det seier vi trengte, middels prestasjon eller ei. I dag må vi opp et hakk, for Blackpool hjemme er vriene. Mens vi inntok plass 5 ramla Blackpool ned til nr 10. Avstanden er dog kun ett poeng samt målforskjell. Fra oss og ned til Blackburn som er 12, er det kun 2 poeng. 
Tilbake i nord, tapte Blackpool hjemme for Stoke onsdag med 1-0. Men det er kun lag over Blackpool på tabellen som kommer derfra med poeng. Dermed skal det være muligheter for oss på Bloonfield Road. Men et obs! må til: De slo Fulham 1-0 i september!

Om hjemmelaget kan en videre si at manager Neil Critchley er ganske fersk i rollen på dette nivået. Han overtok Blackpool i mars 2020. Før det hadde han flere år bak seg i ledelsen for aldersbestemte nivåer i selveste Liverpool.

Critchley leder en fattig klubb som får særdeles mye ut av lite. Det nyopprykkede mannskapet kan optimalt spille for 17 625 tilskuere, og publikum er kjent for å være særs bråkete, antagelig det mest bråkete i Championship. Eller bråk...? De er ekstremt gode på å støtte laget sitt under kampene. Og det er aldri vondt med en 12. mann!

Maxwell er førstekeeper, men begge de to andre har allerede kamper også. I forsvaret er det Husband og Keogh som er de mest kjente. Keogh har grått før han, når han spilte for Derby... På midtbanen er Anderson, Dougall og Bowler mest spilt. Bowler kjenner dem av oss som følger med unggutta i klubben vår. Han spilte aldersbestemte kamper for oss, fram til Everton fikk napp i 2017. Der spilte han 3 sesonger for U23 bare avbrutt av litt voksenopplæring, altså lån, i Hull. Bowler kom til Blackpool foran denne sesongen og har spilt samtlige minutter til nå, som den eneste på midtbanen. Yates og Lavery er sjefene i front, begge har 5 nettkjenninger hver.

Ser ut som Tangerines vil savne 4 spillere, 2 av dem ville vært i diskusjonen om spill. Wallace og McCallum er garantert ute, sistnevnte kanskje til over nyttår. Willock har noe "på gang" privat, som gjorde at han sto over mot Cardiff. Utover dagen skal han og Warburton prate for å se om han er klar til kamp. Field er i troppen uansett, og skal jeg gjette får han spille noen minutter.

Hjemmelaget Tangerines er aggressive, har en enorm arbeidsmoral - de er en enhet som virkelig står opp for hverandre. Jeg har en følelse av at det kan skape problemer for oss. De er ikke eksperter på finfotball, det går mye på fysikk, og der skal vi kunne gi dem god kamp. En kamp med lite mål? 

På tippekupongen satte jeg HU...