Av STEINAR SÆTHER

I disse juledagene er det supergodt å være Ranger At Heart! 3 lekre seiere på rad og vi gleder oss til til neste og neste og neste kamp. 3-0 over Ipswich holder alle dager inntil verdens ende. En på papiret svak motstander i forbedring, var aldri noen målestokkfor oss.

Lørdag. Ny kamp. 72 timer siden forrige kamp. Reading. Juksehoopsa.

De royale juksehoopsa skal på papiret heller ikke være en motstander vanskelig å slå. Nest sist på tabellen, kun vårt forrige bytte Ipswich er under dem. De viktige tallene er 4-7-13 og 27-37. Borte fra egne gresstuster er tallene 1-5-6 og 11 19. Alle tabelltallkan leses som en sjøl vil, for meg betyr det ganske enkelt at de nesten aldri vinner men at de tross alt tar poeng i omtrent halvparten av bortekampene.

Ny manager er Josè Gomès. Han blir da en del av en bølge(?) managere fra den iberiske halvøy som tester sine kunnskaper i championship. Han har påtatt seg en ganske heftig jobb ettersom mannskapet i utgangspunktet er mediokert.

Alle tre målvaktene har alle spilt en rolle i høst; Walker, Mannone og Jaakkola har spilt henholdsvis 7, 6 og 11 kamper. Jaakkola ser ut til å være foretrukket på seinhøsten og står nok lørdag. Forsvaret er navn for navn ikke dårlig, og de har da kun 1,5 måli snitt bak seg per kamp. Likevel noe utrygt over seg. Gjenkjennelige navn er Gunter, Iori, Blackett og Moore. Midtbanen har i seg navn som Bacuna, Yiadom, Meitè og Swift, for å nevne dem som har flest kamper. Fremst spiller ofte Baldock, Barrow og Bødvarsson.Disse har 13 mål seg i mellom.

Typisk for denne tida av året når kampprogrammet er trangt, er skader. Gomès har 3-4 skader å hensynta. Men han fikk to julepresanger fra herrene Bacuna og Blackett sist i form av 2 direkte røde kort, så andre må erstatte disse igjen. McClaren har 4 mann ute:Baptiste, Hemed, Cameron og Rangel. Ikke de enkleste karene å erstatte, men det fikser vi!

Bittelitt motstridende statistikk lagene i mellom. Vi har 3-0-1 å de 4 siste uansett bane mens juksehoopsa har 7-5-3 mot oss på Loftus Road. Formen til lagene er derimot ulik. Vi har altså 3 seiere på rad, Reading har 0-4-4.

Ingenting er åpenbart i den engelske julestria. Slitne spillere uansett hvor gode de er, kan være en risiko overfor egne prestasjoner og resultater. Om nye 72 timer skal vi på reis til Villa Park.

Likevel er jeg optimistisk med tanke på visitten lørdag. Om det blir mer enn en ettmålsseier, tar jeg det som rein bonus. Igjen 2-0 som tips.