Av STEINAR SÆTHER

Nedturen fortsatte med 0-1 hjemme for Brums. Og dette var en kamp hvor motstanderen ikke gikk rett i angrep. Selv da klarte vi å tape. Det er virkelig bekymringsverdig! Atter var det et mål som burde vært unngått - det har blitt altfor mange av dem denne sesongen.  Og antall skårede mål på de altfor få sjansene vi skaper, er heller ikke bra.

Vi subber rundt over nedrykkstrioen med foreløpig "trygg" avstand. Vi er nummer 19 med 42 poeng, som igjen er 6 poeng over Huddersfield på øverste nedrykksplass. Mellom oss befinner også Rotherham og Cardiff seg. Disse to lagene har èn kamp mindre spilt enn oss, og om begge vinner sine utsatte kamper går de forbi på henholdsvis poeng og bedre målforskjell. Blackpool som vi presterte å tryne skikkelig for i forrige bortekamp, tapte så sin neste og er nest sist. 

Aller sist er Wigan. Ikke bare har de færrest innspilte poeng, 31 i tallet, med 7-13-18 og 33-59. Vi har altså sluppet inn flest mål av alle sammen med Wigan. Men Wigan har ikke bare sisteplassen å tenke på. Under landslagspausen ble klubben trukket tre poeng fordi den ikke makter å betale lønn til spillerne. Dette har visstnok vært gjentagende noen måneder. Og spillerne responderte med å ikke trene. Hva situasjonen er nå på morgenen er ikke helt åpenbart. Men vi kan ikke basere oss på noe annet enn at Latics vil legge sjela og hjertet i alt de gjør underveis i kampen!

Skotten Shaun Maloney er manager. Han overtok mannskapet i januar seinest. Og han må sies å ha fått noe ut av mannskapet sitt. På de 10 siste kampene har laget 1-6-3. Seieren var over vår felles konkurrent Huddersfield hjemme tilbake i midten av februar. Tapene har alle vært på bortebane, det være seg mot Preston, WBA og Burnley. De uavgjorte har vært både hjemme og borte mot lag fra Blackburn i tetstriden til Birmingham like over oss. Seinest spilte de 1-1 borte mot Watford. Konklusjonen som angår oss må være at dagens hjemmelag sliter med å avgjøre kampene sine.

Maloney kan velge mellom herrene Amos og Jones. De har 25, respektive 13 kamper. I forsvaret har særlig Darikwa, Whatmough, Tilt og Nyambè spilt mye. Og se, hvem er det ikke som har kommet tilbake fra tyrkisk fotball? Steven Caulker spilte der øst for 4 klubber på 4 år. Caulker har 8 opptredener for Latics siden tilbakekomsten i januar. På midtbanen har Power og McClean spilt alt av kamper mens Naylor har 30 kamper å vise til. Nordmannen Thelo Aasgård har startet 8 kamper og har ellers kommet inn i 26 andre. Han har spilt G16-landskamper for Norge, for videre å ha kommet gjennom juniorklassen hos nettopp Wigan. Vi ser han nok i dag. Om det er noen i de fremste rekker som fortjener litt honnør, må det være Will Keane. Han har produsert 10 mål til nå. Og mens tallet 10 er i lufta: Keane spilte 10 kamper for QPR på utlån fra Man Utd våren 2014 uten bravur av noe slag. 

Wigan stiller visstnok uten skader i dag - smått utrolig, spør du meg! Hvilket laguttak Maloney gjør med spillere som har nektet å trene av årsaken tidligere nevnt, er uvisst. Like fullt stiller de nok sterkest mulig. Vi kan (kanskje) glede oss over at Balogun, Laird og Willock er spilleklare. Paal og Kakay derimot er tvilsomme. Kun 50/50, sier ryktene.
 
Har Ainsworth klart å spre vinnerinstinktet tilbake hos gutta våre? Var pausen av det gode? Jeg er ikke sikker og tror det kan ende i nok en uavgjort for Latics og oss!