Av STEINAR SÆTHER

1-1 hjemme mot oppskrytte geitebukker for 2 uker sida, var ikke så overraskende. Ut i fra kampbildet kunne vi gått seirende hjem fra Loftus Road, om historikken var fasiten kunne det gått i motsatt retning. Sånn sett havna vi midt i mellom. Og for orden skyld, ingen av spissene på to skåringssvake lag netta nå heller...

Portman Road er en arena vi kjenner godt fra tippekampenes historie. QPR satte seg på bussen i morgentimene for en kamp med smak av bunnoppgjør ‪klokka 4‬ i ettermiddag. Bunnoppgjør fordi vi ikke klarer å stikke av fra nedrykksområdet, som også kommer av at lagene under oss har begynt å ta noen poeng etter hvert.

Vi er nummer 18, Ipswich er nummer 23 og nest sist. Ingen av plasseringene vil overraske storligen om det er der lagene ender i mai neste år. Vi har et på papiret et noe bedre mannskap enn det manager Hurst kan skilte med. 

Traktorbyen sin fotballstolthet har spilt 1-6-5 så langt, altså 9 poeng som er 5 færre enn oss. Seier`n kom i forrige kamp som var borte mot Swansea og lød på 3-2. 0-5-1 hjemme er svakt og forteller mye om hvorfor ståa er som den er.

Målvaktene brukt så langt er kjente Gerken og Bialkowski. I forsvaret er Chambers, Knudsen og Spence kjente navn, men det er Chalobah som virker å være det sterkeste kortet. Midtbanen inneholder navn som Skuse, Nolan og Edwards, mens andre får varierende spilletid. Her fins det også spillere som ennå ikke har spilt i høst på grunn av skader. De 5 spissene har til sammen skåra 1 - en! - gang. I rettferdighetens navn må det sies at også her har det vært skader, og kun Jackson har spilt det meste.

Vi er ikke et solid bortelag. Vi har 3 tap, imidlertid har vi 2-1-0 mot lag på samme svake nivå som Ipswich, og det gir håp foran kampen! Også det at vi har 7-2-1 på de siste 10 mot dagens hjemmelag gir håp. Videre, kun Bolton har færre avslutninger på mål hjemme enn Ipswich (16 mot 18) av lagene i championship.

Fortsatt 2-3 skader å bekymre seg for Hurst, og er alle spillerne som har hangla i landslagspausen friske nå? Vi har 2-4 mann ute, deriblant fortsatt Furlong som spiller seg i form.

Etter hvert som dagene har rusla unna har jeg fått et bra håp foran kampen. Ser for meg at vi kan reise hjem med nye 3 poeng etter seier 1-0. Eller løsner det for spissene våre nå? Dette er neste kapittel i boka "Jakten På Målene".