Av STEINAR SÆTHER

Aller først: Ikke mer av "ut med Hasselbaink"-tullet nå. Ikke av resultatmessige årsaker, han må gjerne få både denne og neste sesong på å bygge laget. Vi har hatt mer enn nok av hyppige skifter de siste 10-15 åra, og hvor har det bragt oss?

Så: I dag tidlig blei det kjent at Jimmy Floyd Hasselbaink er avslørt av The Telegraph i samme type sak som sendte Allardyce ut av det engelske landslaget. Er dette riktig, og det ser reint umiddelbart sånn ut, så er det uvisst om Hasselbaink leder laget mot Fulham lørdag. Har allikevel satt meg sjøl på gjerdet i denne saken, for det er også flere spørsmål rundt metodene til The Telegraph.

Men la oss konsentrere oss om kampen ved middagstider. Fulham på Craven Cottage har sjelden vært en positiv opplevelse for oss, og da er endog den famøse Taarabt-tar-buss-kampen ikke inkludert. Denne sesongen har ikke alt stemt så bra for Cottagers på Craven Cottage. 1-2-2 og 4-8 er bevis gode nok. Seier`n 1-0 kom allerede i første serierunde mot Newcastle, de to U`ene kom mot Cardiff 2-2 og Burton 1-1. Tapene er 0-1 for Birmingham og hele 0-4 for Bristol City, sistnevnte i forrige hjemmekamp. Borte er tallene langt bedre, 2-3-0 og 5-3. Totalt er de nr. 12, altså fire plasser over oss. Med seier til oss er vi kun ett poeng bak.

Manager Jokanovic har på papiret et ganske spennende mannskap, som etter mitt syn bør ha en brukbar mulighet til å klatre noen plasser. Målvakta Button er ikke et veldig beskrevet blad men han slipper ikke inn mål i uttrengsmål. Forsvarsfireren virker like solid med folk som Kalas, Odoi, Sessegnon, Madl og Malone, for å nevne dem med mest spilletid. Amerikanske Tim Ream som vi sikla veldig etter for få sesonger siden, er kun fjerde eller femtevalget i midten. Midtbanen består som oftest av Parker, Aluko, McDonald og Cairney. Her må det legges til at ytterligere seks spillere har vært i aksjon, blant dem Stefan Johansen etter overgangen fra Celtic i sommer, foreløpig er han avspist med to kamper. De som har best betalt for å skåre målene er Matt Smith som har spilt alle kampene og skåra to ganger, og herrene Woodrow og Martin har delt de andre kampene seg i mellom, uten nettkjenninger.

Jokanovic og Hasselbaink (om han leder laget) har flere mann ute med skader - og for hjemmelaget sin del, èn suspensjon. Siste ut av spillelista vår er Bidwell. Vi har kanskje en noe breiere stall enn Fulham men holder det til tre poeng, det er jeg i tvil om. Kan godt hende vi ender opp med 1-1 ennå en gang. Om det får noen konsekvenser at Hasselbaink på et eller annet nivå har trøbbel, veit vi heller ikke. Bra det er ny pause nå!