Av STEINAR SÆTHER

Det er lov å være fornøyd med uavgjort i Sunderland. Samtidig er det lov å være skuffa over ikke å ha reist hjem med tre poeng. Jeg er aller mest skuffa over at vi ikke skårer mål i to kamper etter hverandre. Vi har ikke råd til det!

For å nå 50 poeng kan vi i tilfelle ikke slippe inn mål heller. 9 kamper igjen, og om alle ender 0-0 klarer vi det. Rein teori, selvsagt.

.

Landslagspausa er over for de som ikke har gjort tjeneste, eller har rukket å komme tilbake til treningsfeltet. Det er noen av de som har spilt landskamper som knapt rekker å trene med lagkompisene før det smeller i dag, Langfredag.

Våre beste som ikke var bortreist har spilt treningskamp mot Arsenal B. Det kom vi godt ut av! 4-0 føles helt supert alle dager, og det klør i skåringsfoten foran kampen mot Birmingham.

Det vil si, om det bare var så enkelt...

Vi må skåre tre ganger for å kunne hevde med bravur at vi er gode nok til å skåre i snitt ett mål per kamp. Og det er jeg ikke sikker på at vi gjør. Dette blir et tett oppgjør ettersom vi begge kjemper med nebb og klør for å redde skinnet i Championship.

Fjerde manager på én sesong
Birmingham ledes nå av Gary Rowett. Han som fikk fyken i Millwall tidligere i sesongen debuterer nettopp mot oss. Rowett er faktisk fjerdemann som leder Brums siden seriestarten.

Det dummeste valget styret gjorde var å sparke eks`n vår John Eustace. Laget gjorde det godt med han som manager utover høsten. Når Eustace fikk sjokk-beskjeden (for det må det ha vært...?) lå Brums i sluttspillsonen. Vi snakker slutten av oktober.

I fjor sommer ble klubben overtatt av amerikanske eiere. Den fikk mye oppmerksomhet da tidligere Super Bowl-vinner Tom Brady både fikk kjøpe seg inn med en mindre eierandel og bli leder av det sportslig rådgivende styret.
Styret stresset nødvendigheten av å ha "vinnermentalitet og ambisjonskultur" i klubben. Nå ville de ha en "ansvarlig" manager som "skapte en identitet og definert spillestil".

Utforbakke
Siden har det gått jevnt og trutt nedover tabellen. Eustace sin suksessor var selveste Wayne Rooney, han hentet fra amerikansk managerjobb i DC United, altså et av hovedstadslagene i MLS "over there". Etter to seire på 15 kamper forsto styret at dette ikke var liv laga. Så Man Utd sin gamle angrepsstjerne måtte gå.

Rooney ble erstattet av Tony Mowbray, det også med liten suksess. Her må det nevnes at Mowbray av medisinske årsaker nylig måtte trekke seg fra jobben, midlertidig vel å merke. Rowett har foreløpig kontrakt ut sesongen. Om han er både "ansvarlig" og klarer å skape det som styret etterspør, blir det nok forlengelse av kontrakten.

Disse amerikanerne kan i sin første eiersesong gå på trynet. De kan komme til å oppleve at Championship blir et solid tapsprosjekt. Kanskje de starter neste sesong i League 1 med skrubbsår i panna og blåveis. Det er ikke av potensiell skadefrohet jeg skriver det, men fordi det skal mer til enn amerikanske dollar for å oppnå suksess.

Øystein Sunde oppsummerte Championship på følgende måte: "Du måkke komme her og komme her!". Uten å vite det sjøl, vil jeg tro.

Skader
Rowett må unnvære minst tre spillere i ettermiddag. I verste fall må han unnvære åtte. Skader holder to av de tre utenfor mens vår egen utlånte Dozzell ikke får lov. Fire mann er det tvil rundt og blir sjekket inn eller ut før kampstart. Noen har vært på landslagsoppdrag, og har kommet seint tilbake på treningsfeltet. De har visstnok kun rukket ei trening.

Nettsida Football League World har sendt ut følgende mulige lagoppstilling for Brums: Veteranen Ruddy - ei backrekke i et system 4-2-3-1 med eks`n vår Laird, Aiwu, Buchanan, Drameh - Sunjic, Paik - Miyushi, Pritchard, James - Stansfield.

Om dette blir fasiten 16.00 norsk tid er det særlig Stansfield vi skal notere navnet på. Han var som mange sikkert husker, interessant for QPR. Han er klar kandidat til Årets Spiller i klubben etter sine foreløpige 9 mål og generelt godt spill. Koreanske Paik og japanske Miyushi får også mye skryt. Laird har vært mye skadet, det samme har flere av de andre.

Mirakelteam med medisinskrin
Cifuentes har skrytt voldsomt av vårt medisinske apparat fordi det har jobbet iherdig med skadeforfulgte spillere. Vi har kun Richards garantert på tribunen mens Kolli kan være klar igjen. Går vi tilbake til i fjor høst, eller forrige sesong, var skadesituasjonen grusom. Så HURRA fra oss alle over den jobben folkene med medisinskrinet har utført!

Jeg tror ikke vi taper, men en slags reprise av Sunderland-kampen kan det absolutt bli. Nei, vi slipper inn lite mål med nåværende faste forsvarsrekke i full drift. Men vi skårer ditto lite, dessverre. Frey overtar plassen som Dykes ofte har på grunn av sistnevnte sitt landslagsspill, og på grunn av hans to mål mot Arsenal B.

Please, la ketchupflaska sprute!


For omtrent ett år siden gikk det slik mot fredagens motstander.