Av STEINAR SÆTHER

Vi har tryna i vår tredje kamp for sesongen. Tapet for Leicester lørdag føltes like unødvendig som det forrige mot Doncaster, sjøl om det underveis var to vidt forskjellige kamper som utspilte seg. Mens vi trilla ball i Doncaster iført pusetøflene våre, kunne revene i flokk og følge springe kjempefornøyde hjem etter delvis å ha stjælt tre poeng.

Gavmildt forsvar
Skogvokterne har det til felles med oss at de sjelden taper (8-9-4) og at det skåres for lite mål. Tallene sier da 29-22, som er kun fem mål mer enn oss. Forsvarsspillet er ikke like bra som vi gjør det; de slipper inn dobbelt så mange mål som oss. Alt i alt er skogvokterne nærmeste nabo til sluttspillet, de har ett eneste poeng opp dit. Jeg tippa laget enda høyere ved sesongslutt, på en tredjeplass, og det er sjølsagt fullt mulig, men når jeg ser lagoppstillingene som manager Billy Davies setter opp er jeg i tvil om spillergruppa er sterk nok til det. Davies har uttalt at det kommer offensive forsterkninger i januar.

Mye rotasjon
Målvakta Darlow er ikke dårlig men han er heller ikke topp fem i championship. Forsvaret har slitt og det har antagelig noe å si at så langt har hele ni mann spilt, og den som har spilt færrest kamper har faktisk fem. Kun midtstopper Hobbs har alle enogtjue, og det skal sies, han har spilt godt. Hvem som er makker i kveld er usikkert. Kan være Lascelles som også har spilt bra i de åtte kampene sine. Ingen av backene har imponert storligen, og jeg skal ikke gjette hva de to i kveld heter.

Sentral midtbane er heller ikke åpenbar. Kan godt være at Abdoun og Vaughan fortsetter sida Cohen er skada. Om da ikke Cox blir dytta ned fra en potensiell angrepsposisjon. De mest spennende spillerne finner vi på vingene: Lansbury og Reid. Angrepsvillige som få, understøtter spissene på en god måte og de skårer sjøl. De to har aleine skåra elleve mål!

Stabile Mackie
Av spissene er Henderson ute (fem mål). Det betyr at vår gode venn Mackie fortsetter. Han har spilt alle kampene til nå men skårer i kjent stil for lite. Kun to ganger nettsus. Hvem han får med seg? Kanskje Cox, kanskje en annen.

Målfattig?
Skogvokterne har 4-4-2 hjemme, det samme har vi borte, begge med to plussmål. Hjemmelaget har ikke gått hjem med tre poeng på fem hjemmekamper - de har heller ikke tapt for oss på fem hjemmekamper... Uavgjort summerer opp hjemmelagets form for tida. På de tre siste på City Ground har de ikke sluppet inn mål, så en forbedring har det vært bakover. Lite mål i kampene oss i mellom også så jeg forventer ingen målfest.

Karantene for Barton
Barton er altså ute i kveld. Får håpe det er på tribunen og ikke ute på by`n. Benayoun blir sagt kan komme til å erstatte Barton men det trur jeg lite på. De tjue siste som på lørdag er sannsynlig (Trur Harry leste analysen sist :-) . Jenas eller Henry får trulig den oppgaven. Han som erstatter Tierney i dommerdrakta, Keith Stroud, har vi ikke tapt med på ti hele kamper!

Jeg ser for meg at skogvokterne kjører opp tempoet fra start og bruker mye av tida si på vår halvdel. Et tidlig mål i mot vanskeliggjør vårt ønske om minimum ett poeng. Holder vi nullen til pause er mye gjort.
Da må vi skåre på èn av to(?) sjanser vi skaper etter pause, som igjen enten betyr 1-0 til oss eller 1-1 til slutt.