Av STEINAR SÆTHER

0-0 hjemme mot godtspillende Burnley er ikke halvgæ`ærnt. Resultatet kunne med litt hell og dyktighet foran mål vært 1-0 til oss. Vi har lidd offensivt av at Austin ikke har vært hundre prosent, ingen tvil om det. Samtidig så vi viktigheten av to andre ting, nemlig 1) at fundamentet vårt, det defensive spillet, er bunnsolid. Hvor mange virkelig store sjanser skapte egentlig gjestene? Ingen, i følge mine øyne, kun noen halvsjanser, og kan en forvente annet mot et såpass godt lag. 2) Å ha en mann på hver stolpe på hjørnespark. En av mine kjepphester innen fotballspillet er nettopp det. Igjen redda det skåring, denne gang når Grant Halls harde nikk så ut til å gi oss tre poeng på overtid.

20 kamper uten tap i championship er imponerende! Med U i Derby lørdag gikk de forbi våre 19 som var forrige rekord. Og det er ingen tilfeldighet. Måkene under ledelse av Chris Hughton er en flott miks av ungt og rutinert samt flere lederskikkelser som trekker i samme retning. De er like imponerende på bortebane som hjemme i badedrakt. At de ga fra seg ledelsen to ganger oppe i Derby lørdag betyr ikke at de er på vei ned, som en odding påsto dagen etterpå. Over tid, altså når the going gets tough, så trur jeg kanskje the tough gets going i sterkere grad enn måkeflokken. Men at de er innafor sluttspillssonen i mai tviler jeg ikke på!

Tallene foruten 11-9-0 og 29-18 totalt er: Hjemme i badeland 8-2-0 og 15-7. Med badeshortsen i bagen 3-7-0 og 14-11. Sesongen starta jo med alle disse seirene pålydende 1-0 - likt oss da vi satte ny rekord, og etterpå har de ikke kommet ut av stilen.Fins det navn verdt å nevne framfor andre i et så godt mannskap? Nei, men ja! David Stockdale har som 30-åring denne sesongen sitt store gjennombrudd mellom stolpene. Forsvarsrekka innehar sterke navn som Rosenior og Greer, rutinerte karer, også de med en slags ny vår. Men legg merke til at i motsetning til Dyche og Burnley, som kjører en fast oppstilling, så har hele 8 mann 7 kamper eller mer til nå. Skader har ikke vært helt fraværende, greit, men Hughton veksler også en del på spillerne. På midten finner vi Stephens og Kayal som har vært enestående sentralt, mens unge March ofte får bistand på høyrekanten av spanjolen på høyre back, Saltor. Framme gjør Hemed og Baldock livet surt for mange forsvarer - og bakom lurer evig unge, the one and only, Bobby Zamora!

Veldig viktig å merke seg at de tre nevnte spissene, som har delt 13 mål seg i mellom, ikke er aleine. Ytterligere 3 mann har spilt spiss og de har delt 6 mål seg i mellom. Og ikke nok med det, det er faktisk så mange som 10 måker som har skåra mål.

Skader fins det på begge lag. 2 mann av betydning hos måkene i allerede nevnte Rosenior og Baldock, mens en skadefri Mackie kunne utgjort en forskjell. Så sant han hadde noen kamper i beina allerede. Men sånn er det ikke, nei... Hill er i full trening igjen, denne kampen og kanskje de andre julekampene kommer for tidlig. Yun er jeg ikke klok på, litt motstridende meldinger om skade eller dårlig form. Men tidlig tirsdag morgen ser det ut som Austin starter kampen. Måtte det stemme!

Vi har en god statistikk mot måkene. På de 9 siste kampene på Loftus Road har vi 4-5-0 fordel oss, og på de samme kampene har måkene skreket seg hese av lykke (eller mangel på sild?) kun to ganger. La oss stoppe der.

JFH har proklamert en mer offensiv tilnærming i spillet. Vi skal forstås hurtigere i angrep. Leroy Fer sa i et intervju i går mandag at de trenger å øve mer på det - ja, det er det såvisst ingen tvil om, med tanke på alle tversover- og bakoverpasningene vi har blitt vant med de siste sesongene! Men spillet må allikevel være fundamentert i et trygt og solid forsvarsspill. Det vil komme godt med i kampen i kveld. En ny U ligger nærmest forutsatt at vi dekker godt opp rundt Konchesky. Et bunnsolid tips er 0-0 til slutt ;-)