Likheten med PL-stormakten The Gunners stopper imidlertid her. Fleetwood FC er ingen stor kanon, snarere en småfisk. Klubben kaller seg The Cod Army og kommer fra en naboby til Blackpool på den engelske vestkysten.

Dette er en klubb som stammer fra 1908, men som har gjennomgått et par konkurser og gjenoppstandelser siden den tid. Dagens klubb ble formelt grunnlagt i 1997, og har på 15 år gått gradene fra tiende liganivå. Det siste steget tok Fleetwood da de vant Conference National i mai i år. Derfor er gutta fra trålerbyen nå for første gang å finne i The Football League.

Her har Joey Barton bestemt seg for å søke kjærligheten. Nærmere bestemt har han dratt dit for å trene og for å forsøke å bli forelsket i fotballen igjen, i følge sin nyopprettede hjemmeside joeybarton.com. Han skriver at han ville nedover i divisjonene for å finne tilbake til den sulten som en gang drev ham selv til å prøve å bli god. Hvis det er ett sted den er å finne, mener han, så er det i de lavere luftlag hvor hverdagen ikke er full av luksus og hvor drømmene fremdeles er større enn pengene.

Det låter som et fornuftig valg. Joey skriver at utestengelsen fra QPRs tur til Asia sved mer enn boten. Han fikk beskjed om å trene for seg selv, og han var ikke en gang velkommen på reservelagets turne til Woking og Aldershot.

De siste ukene har nettet vært fullt av rykter om hvor Joey skal lånes ut for å sone straffen på 12 kamper. Logikken er enkel. Skal han kunne spille for QPR i høst må han ta opp en plass i en 25-mannskvote hvor han vil være daukjøtt fram til midten av november. Deretter må han spille seg i form på reservelaget, og da er det snart jul. Klubbene i Football League har ingen slik kvote, og de har dessuten mange flere kamper i løpet av høsten. Hvis han registreres som utlånt til en klubb her kan han sone 12 kamper innen midten av oktober, og så kan han spille seg i form på et ordenlig lag før han igjen stiller på Loftus Road etter nyttår. Da har han januar til å bevise at han er verd en plass i Mark Hughes tropp for vårsesongen.

Det er en omgåelse av regelverket, men det får FA ta på sin kappe. Det er ikke verre enn at forbundet kunne laget en regel som sier at en spiller som er suspendert ikke har lov til å gå på midlertidige overganger. Men så langt har ikke forbundet tenkt, og da er det grepet Barton og QPR vurderer å gjøre i og for seg greit.

Det har vært rykter om at Barton skulle lånes til en lang rekke championshipklubber, fra Sheffield Wednesday til Notts Forest, men hvorfor ikke Fleetwood i League Two? Det å trene med fiskerlaget fra Lancashire er åpenbart hans eget valg, og velger han å spille for dem også så har han i det minste vist at han tar dem alvorlig. Der i gården kan han i tillegg til ligacupen også sone en kamp eller to i Mikke Mus-turneringen Johnstone's Paint Trophy og dermed være på plass på banen enda tidligere.

Og banen er selveste Highbury Stadion, intet mindre. For Joey Barton slutter aldri å overraske.