Av DAG HÅKON HELLEVIK

Jordy er en 26 år gammel tidligere hollandsk U17 til U21-landslagsspiller, født i nabolandet Belgia. Han har fotball i genene, både far og bestefar var profesjonelle spillere. 

Han vokste opp i PSV Eindhoven, men fikk ikke mer enn et par kamper for A-laget. Hans første hele sesong på høyt nivå var for nederlandske Exelsior i 2017/18. Den sesongen var god nok til å gi ham kontrakt med Hull City, hvor han kom til en klubb med nedadgående kurve. Det endte med nedrykk fra Championship til League One sommeren 2020 etter Jordys andre sesong i England. 

I sommer var han koblet med en overgang til LA Galaxy som det aldri ble noe av. I League One var han fast på laget de første par månedene, men da han ankom W12 hadde han ikke spilt ligakamp siden slutten av oktober. Han er blitt erstattet av en lokal 20-åring, så når Hull låner ham ut handler det nok også om et ønske om å spare lønnsutgifter! Lokalpressen hinter dessuten også om at Jordy er en spiller som har hatt en lei tendens til å pådra seg ymse småskader.

Dette er et utlån hvor QPR har gode muligheter til å signere spilleren fast etter sesongslutt. Det forutsetter at han fremstår sånn passe middels. God nok til at vi vil ha ham, men ikke så god at noen andre vil ha ham i stedet. I mellomtiden får vi håpe at han styrker våre bakre rekker og ikke viser seg å være vår neste Fitz Hall, mannen som pådro seg en muskelstrekk bare noen traff ham bak på låret med et litt for hardt blikk.