Begredelig serieåpning, med fullt fortjent firemålstap, har senket allerede lave forventninger ytterligere for sesongen 2023/24. Nettopp derfor er det ekstra deilig å slå tilbake ved første mulighet, og ikke minst på en spillemessig god måte. Det gir tro, selvtillit og senkede skuldre.

Dette var første og fremst en lagseier som ble hentet frem med glød, innsats og moral. Akkurat slikt som vi supportere elsker å se...

Gareth Ainsworth har varslet endringer både i mannskap og formasjon i løpet av uken, og han holdt da også ord. Det var riktignok kun to endringer, men de skulle vise seg å bli avgjørende. Begovic er vår mann i mål, og hadde denne gangen en trebackslinje foran seg bestående av Fox, Kakay og nyervervelsen Cook. Paal og Smyth opererte ute på kantene som vingbacker. Dozzell og Field skulle kontrollere senttralt på midtbanen og fremme fant man trekløveret Chair, Sinclair-Armstrong og Lyndon Dykes.

Chris Willock var ikke med etter at han plukket opp en liten skade på trening i uka som gikk, men er forventet tilbake veldig snart.

QPR startet oppgjøret oppløftende. Hjemmelaget, som var uheldig sist helg da de burde slått Leeds, møtte aggressive blåhvite fra W12 som ikke ga dem plass. Likevel var det Cardiff som fikk kampens første registrerte målsjanser. Den største etter 19 minutter da Ugbo burde gitt dem ledelsen. Avslutningen kom etter en corner og fra femmeteren, men Ugbo klarte ikke å treffe innenfor stengene.

Etter dette skulle QPR begynne å vise seg frem foran motstanders mål. Etter 26 minutter kom Cook til en skikkelig kraftfull heading etter frispark fra Paal. Keeper Alnwick måtte vise frem sitt aller beste for at fremdeles skulle stå 0-0. Deretter prøvde Chair seg med et forsøk som endte like utenfor etter halvtimen.

Så kom øyeblikket vi, Sinclair-Armstrong og hele QPR har ventet på en god stund. Sinclair-Armstrong har vært lsvært ovende en god stund, men fremdeles ikke scoret mål på førstelaget. Etter 34 minutter av dette oppgjøret så skulle hans første endelig sitte! Mye av æren må han dele med Smyth som gjorde en kjempejobb på høyresiden og kom seg til dørlinjen før han fant Sinclair-Armstrong inne i boksen. Scoringen var en enkel "tap-in" fra tre meter, men hvem bryr seg? Deilig.

Cardiff prøvde å respondere, men bortsett fra en drøss med cornere rett før pausesignalet så var de ikke veldig farlige.

0-1 til pause og en selvtillitsboost ut av en annen verden for våre gutter.

Etter hvilen fortsatte QPR og ha god kontroll, og i perioder dominere oppgjøret. Cardiff hadde lite å by på før Aaron Ramsey skulle fyre et skremmeskudd etter drøye timen spilt. Skuddet var en kanonkule som gikk i tverrliggeren. QPR var heldige der og måtte respondere dersom dette skulle bli med tre poeng hjem. Responsen kom ganske umiddelbart.

Chair fikk til et ballbrudd, fant Sinclair-Armstrong på høyresiden og før han selv satte på turboen inn i 16-meteren. Sinclair-Armstrong ventet på andrebølgen som kom via Kenneth Paal, og satte ham opp elegant. Paal viste at han har en skuddfot som må regnes med og satte inn 0-2 på selvfølgelig vis. 0-2 etter 65 minutter var litt i overkant av hva de aller mest positive hadde våget å engang tenke.

Det var heldigvis noen negler igjen til de siste 25 minuttene med fotball.

Cardiff kjempet og kom nærmere for hvert minutt som gikk. Den snikende følelsen av at det kommer en baklengs er det gjerne noe sannhet over, og den "peaket" med kvarteret igjen på matchuret. Kun tre minutter senere var reduseringen et faktum. O´Dowda med veldig godt forarbeid, ballen inn foran mål hvor Ugbo fikk sin scoring enkelt. Da tok det fyr på tribunen, og det var fremdeles over et kvarter effektiv spilletid igjen.

Hele laget jobbet knallhardt og la inn absolutt alt av krefter for å sikre poengene. Etter 89 minutter traff Cardiff tverrliggeren for andre gang da McGuinnes fyrte av. Fru Fortuna stod oss bi også denne gangen, men nervene var i ferd med å gå fra tynnslitt til ødelagt.

Nervene ble ikke bedre da fjerdedommeren holdt opp skiltet med tileggstiden. 10 MIN!!!! Jeezus...

QPR gravde dypt i kjelleren og tilleggstiden gikk også utover de 10 annonserte. Det endte heldigvis på best mulig måte, og det stod fremdeles 1-2 på måltavla da dommer Oliver Langford blåste av. Det er det aller viktigste. Deilig, deilig!!

Imponerende rett og slett, og gir oss reelle forhåpninger om at vi kan matche mange lag også i sesongen 2023/24.

Cardiff-QPR 1-2 (0-1)
SInclair-Armstrong (34), Paal (65), Ugbo (79)